Pocetna Društvo Na jesen treća faza rekonstrukcije pijace

Na jesen treća faza rekonstrukcije pijace

816
0
Podelite

Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa u Užicu odvija se u skladu sa planiranom dinamikom, a objekat oko 600 metara kvadratnih biće uskoro završen.

Prema rečima izvršne direktorke Bioktoša Mirjane Radivojčević druga zgrada je ukrovljena i unutra su urađeni grubi radovi, a sledi unutršanje uređenje.

Radove na drugoj fazi, JKP Bioktoš finansira iz sopstvenih sredstava. a vrednost je oko 32 miliona dinara. U planu je da u prizemlju budu lokali za iznajmljivanje, a na spratu robna pijaca čime će biti rešen dugogodišnji problem prodavaca na Robnoj pijaci Međaj, koji su se žalili zbog neatraktivne lokacije i pada prodaje.

Raspisan je oglas za izdavanje lokala u prvoj završenoj zgradi, ali zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom izdato je šest, a useljeno tri lokala.

„Bilo je očekivati da će se mali broj ljudi javiti i useliti u lokale obzirom na trenutnu situaciju. Nadamo se da ćemo izdati sve lokale u nekom boljem vremenu i zdravstvenoj situaciji“, navela je Radivojčević.

U planu je bilo da u toku ove godine bude završena i treća faza radova, koja predviđa pokrivanje Zelene pijace. Radivojčević navodi da zbog trenutne epidemiološke situacije gde projektanti ne mogu da izađu na teren i prikupe podatke očekuje da će do kraja avgusta biti završen projekat i da će proći proceduru oko izdavanja dozvola za početak radova.

U rekonstrukciju Zelene pijace Lipa biće uloženo ukupno oko 100 miliona dinara.