Pocetna Društvo Radovi u Karađorđevoj pri kraju

Radovi u Karađorđevoj pri kraju

835
0
Podelite

Završetkom asfaltiranja poslednje deonice kolovoza od 250 metara, privedena je kraju kompletna rekonstrukcija Karađorđeve ulice u dužini od 1,2 kilometra, samim tim i projekat izgradnje kišne kanalizacije na području još dve ulice u Krčagovu, Miloša Obrenovića i Heroja Jerkovića. Na ovaj način rešen je jedan od velikih dugogodišnjih problema u ovom delu grada, ističe Nikola Maksimović.

Za sada je celom dužinom Karađorđeve ulice asfaltiran kolovoz u punom profilu, a u narednih mesec dana sukcesivno će biti asfaltirani trotoari kao i prilazi kućama. Izvođač radova je JKP „Niskogradnja“.

U okviru rekonstrukcije urađena je kišna kanalizacija, novi vodovodni priključci, zamenjene su azbestne vodovodne cevi, na jednom delu je izmešten i kabal za električnu energiju.

-Rekonstrukcijom Karađorđeve završava se i projekat izgradnje kišne kanalizacije u Krčagovu koji je obuhvatio i Ulice Heroja Jerkovića i Miloša Obrenovića u okviru kojeg je urađeno preko tri kilometra kišne kanalizacije, više od 70 metara rešetki i 60 bubanj slivnika. Ukupna vrednost ovog projekta je preko 120 miliona dinara. Najvažnije je da su i u Karađorđevoj kao i u ostalim ulicama koje smo do sada rekonstruisali, urađene sve instalacije u trupu ulice tako da bi trebalo u narednim godinama da bude što manje problema i novih raskopavanja – rekao je za „Vesti“ Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Sredstva za izgradnju kišne kanalizacije u Krčagovu obezbeđena su iz Programa EUPRO oko 69 miliona dinara, ostalo je obezbedio Grad Užice i JKP „Vodovod“.

Po rečima Nikole Maksimovića, u toku su obimni radovi i u Ulici Ive Andrića u Turici tokom kojih je planirano da bude rekonstruisano kilometar ove ulice. Do sada je urađena rekonstrukcija na dužini od oko 200 metara što je i asfaltirano, a intenzivirani su radovi na još oko 250 metara. I u ovoj ulici radi se kišna kanalizacija, novi priključci za vodovod i zamena starih vodovodnih cevi. Ukupna vrednost radova na celoj dužini ulice planiranoj za rekonstrukciju je oko 50 miliona dinara. Izvođači radova su „Domekstra“ i JKP „Niskogradnja“.

Napreduju radovi i na završetku sportske dvorane u Krčagovu čija je izgradnja počela 2010. godine. Posle zastoja na gradilištu i konzerviranja izvedenih radova, prošle godine u novembru, Užice je bilo jedan od 25 gradova u Srbiji koji je dobio sredstva za završetak hale. Naime, tada je između EU koju zastupa Delegacija EU u Beogradu i izvođača radova „Jadran“ Beograd potpisan ugovor o izvođenju radova. Za Užice je opredeljeno oko 601.650 evra. Unutar dvorane u toku je krečenje zidova, postavljanje pločica, postavljena je grejna i ventilaciona instalacija. U toku je i postavljanje fasade, izgradnja potpornog zida od Ulice Miloša Obrenovića, kišne kanalizacije, pri kraju je i izrada drenaže kako bi objekat bio zaštićen od podzemne vode koja se pojavila na tom terenu, a urađena je i priprema za montiranje gasne kotlarnice, s obzirom da će dvorana biti grejana gasom.

Nikola Maksimović podseća da je rok za završetak svih radova na sportskoj dvorani 5. septembar koji će, po njegovim rečima, uprkos pandemiji koronavirusa biti ispoštovan, a upotrebnu dozvolu trebalo bi očekivati krajem godine od kada bi hala i bila u funkciji.