Pocetna Košarka Ubedljiva pobeda Slobode

Ubedljiva pobeda Slobode

714
0
Podelite

U drugom kolu KLS lige košarkši Slobode pobedili su ekipu Dunava iz Starih Banovaca rezultatom 91:70.

Košarkaši Slobode ušli su u prvu četvrtinu veoma dominantno, gde su sve vreme bili u velikoj prednosti u odnosu na protivnike i završili rezultatom 29:13.

U drugoj četvrtini, košarkaši Slobode su se malo opustili, pa su protivnici uspeli da smanje razliku, ali je na kraju ipak bilo 51:38 za domaćine. U početku treće četvrtine obe ekipe su igrale dobro, ali su mladi košarkaši Slobode ipak uspeli da održe veliku razliku, pa je u završnici ove četvrtine rezultat bio 70:54.

U poslednjoj četvrtini, domaćini su igrali jako dobro kao i na početku, a razlika u poenima sve vreme bila je +20.

Mitar Ašćerić, trener KK Dunava, izjavio je da je prva četvrtina odigrana dosta loše, da ekipa nije ušla u utakmicu prema planu, što ih je posle pratilo kroz celu igru. On je dodao da su momci promašili dosta zicera i slobodnih bacanja, što je nedopustivo i čestitao Slobodi na zasluženoj pobedi.

Trener KK Slobode, Vladimir Lučić, istakao je da su momci jako dobro odigrali odbranu, primili mali broj poena i sve vreme kontrolisali utakmicu.

-Svi su igrači uspeli da se izrotiraju, svi su imali priliku da uđu u igru. Ovo su mladi momci, tako da će biti i uspona i padova, ali se sve polako sklapa i dolazi na svoje mesto. U narednom kolu, čeka nas teška utakmica u Lazarevcu- najavio je trener KK Slobode, Vladimir Lučić.

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević podržala je momke na ovom meču i istakla da u njima vidi jedan energičan i snažan tim.

-Kao bivša košarkašica, videla sam jednu energiju i snagu kod ovih mladih momaka i mislim da će oni u periodu koji dolazi i u svim budućim utakmicama ovako uspešno završavati. Žao mi je
zbog koronavirusa, što nema publike, ali nadamo se da će doći i taj trenutak, jer je mnogo drugačije igrati košarku sa publikom- istakla je Raković Radivojević.

U narednom, trećem kolu, Sloboda gostuje ekipi Kolubare iz Lazarevca.