Pocetna Kultura Uspon Mehanizma

Uspon Mehanizma

1399
0
Podelite

Za oko mesec dana, užički bend „Mehanizam“ predstaviće na svom Youtube kanalu i društvenim mrežama spot za pesmu „Praznina“, dok devet smimljenih autorskih pesama čeka pravi momenat za predstavljanje publici

Od maja 2019. godine, kada je osnovan, užički bend Mehanizam je u stalnom usponu. Uporan rad učinio je da su do sada svirali u finalu 53. Zaječarske  Gitarijade kao i u finalu Headliner Mobil Demo Fest-a, gde je Miloš Milićević nagrađen kao najbolji gitarista festivala. Ove godine, na Rokerijadi, ponovo su bili među najboljima – tu titulu je poneo basista, Aleksandar Tomić.

– To priznanje je značajno za sve nas, za ceo bend. Prošle godine je Miloš proglašen najboljim gitaristom, ove ja za najboljeg basistu. Na narednom festivalu nadamo se trećoj nagradi. Ove godine, Rokerijada je realizovana online, bila je jako dobro organizovana, a sveukupni utisak je odličan. Priznanje je svemu tome još dalo na značaju, kaže Aleksandar.

Zadovoljan je i Ignjat Milićević, koji kaže da je ovogodišnja Rokerijada bila novo muzičko iskustvo.

-Šteta je što tako dobro organizovan festival nije mogao da ima publiku. Ipak, druženje sa ostalim bendovima bilo je fenomenalno. Važno je da pomenem da smo imali izuzetno kvalitetan ton, što je, na žalost, retkost na festivalima, kaže Ignjat i napominje da je „Mehanizam“ nedavno dobio posebnu energiju koju je bendu doneo novi bubnjar, Srđan Tomić.

-Uz Srđana smo dobili vetar u leđa, što se videlo i osetilo na prvom nastupu. Nedavno smo na Ranču Pavlović svirali i sa bendovima „Iskaz“ i „Nikad spremni“ i još jednom se pokazala ta naša kompaktnost i viši nivo energije.

Kako sami navode, „Mehanizam“ stvara muziku koja svoje korene pronalazi u počecima težeg roka kroz prizmu ličnih ideja i različitih muzičkih uticaja. Upravo takvih devet autorskih pesama čeka svoj trenutak da izađe u javnost.

-U ovom periodu smo se skoncentrisali na probe i rad na novim pesmama, jer su zbog cele situacije nastupi malo ostali po strani. Devet autorskih pesama za album smo snimili u Novom Sadu, kod Miroslava Majkića – Bandara. Za oko mesec dana na našem Youtube kanalu i društvenim mrežama predstavićemo i spot za pesmu „Praznina“, čije snimanje je završeno proteklog vikenda. Upravo Bandar nam je i predložio da muziku predstavimo kroz spotove. Naravno, paralelno razmišljamo o izdanju koje će zaokružiti celu priču, a ovo je, nadamo se upečatljiv početak, kaže Ignjat Milićević.

Miloš Milićević objašnjava da je neko vreme trajala potraga za lokacijom  za snimanje koja će verno preneti poruku pesme „Praznina“.

– Spot smo snimali na Zlatiboru, na lokaciji koja se uklapa u ideju pesme, a koju smo Ignjat i ja već neko vreme tražili. Spot je sviračkog karaktera i prvi u nizu spotova koje ćemo uraditi sa Markom Kostićem. Ideje za naredne se već krčkaju, a fokus će svakako biti na takvom predstavljanju naše muzike. U narednih pola godine do godinu dana, predstavljaćemo spot za spotom, najavljuje Miloš.

Čekajući nove spotove, podsećamo se, ljubiteljima benda Mehanizam, već poznatih spotova i nastupa: