Pocetna Sport Sport kao način života

Sport kao način života

706
0
Podelite

Predsednik Bokserskog kluba „Sloboda“ u Užicu, Blagomir Popović, obnovio je ovaj klub posle 27 godina, 2014., u želji da Užicu vrati dane stare slave u ovom sportu. Sada u klubu trenira oko 30 članova, od koji se 10 takmiči, a kako kaže naš sagovornik, sve je veća zainteresovanost i devojaka.

U IV kolu Bokserskog saveza Šumadije i Pomoravlja, koje je nedavno održano u Čačku naši bokseri Tošić Đorđe, Jokić Aleksandar pobedili su protivnike u svojim kategorijama, dok je Lapčević Antonije izgubio u kategoriji juniora.

Tošić Đorđe u kategoriji do 63 kilograma pobedio je takmičara BK Miks iz Prijepolja u kategoriji juniora, Jokić Aleksandar u kategoriji do 81 kilogram boksovao je protiv takmičara iz kluba Goč iz Vrnjačke banje u kategoriji seniora, dok je Lapčević Antonije u kategoriji do 81 kilogram, takođe protiv takmičara iz Vrnjačke banje izgubio u kategoriji juniora.

-Planirano je još takmičenja u ostalim gradovima Srbije, ali tačni termini još ne znaju, zbog koronavirusa. Takmičenja će se održati u Kragujevacu, Vrnjačkoj banji, Trsteniku, a od momaka koji se izdavaju su: Tošić Đorđe, Jokić Aleksandar i talentovani Lapčević Antonije, – kaže predsednik BK Sloboda, Blagomir Popović.

-Cilj je da se Užicu vrati stara slava u boksu, kao što su nekada bili istaknuti braća Kostić, Savić Vladan i drugi, kada je u Hali Veliki Park dolazilo i po nekoliko hiljada navijača – dodaje Blagomir.

Treninzi se održavaju u sali preko puta Narodnog muzeja, u ulici Dimitrija Tucovića, a sala je otvorena tokom celog dana. Mlade boksere treniraju dva trenera: Popović Darko i Predrag Stanojević.

Prema njegovim rečima, sve je više devojaka zainteresovanih za boks, uglavnom uzrasta od 8-15 godina, što do sada nije bio slučaj.

-One još nisu počele da se takmiče, ali ih pripremamo jer je potrebno pre svega da prođe godinu dana da bi učesnik bio spreman za borbu. Predlažem svim mladim ljudima da izaberu da treniraju neki sport jer će im to pe svega pružiti zdrav način života, skloniti ih sa ulice i jednostavno učiniti ih pravim ljudima- zaključuje Blagomir.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti u klub tokom cele godine, a članarina je besplatna.

Blagomir Popović započeo je karijeru u BK Sloboda iz Užica, zatim je igrao za Slobodu iz Tuzle, BK Loznicu, BK Metalac Valjevo, BK Kraljevo i u BK Rdnički, gde je i završio karijeru.