Pocetna Društvo Treći rebalans i izveštaji o radu ustanova kulture

Treći rebalans i izveštaji o radu ustanova kulture

793
0
Podelite

Na dnevnom redu 4. sednice Gradske skupštine Užica nalazi se treći rebalans budžeta koji je manji za 164 miliona dinara. Razlog za smanjenje jesu smanjeni prihodi  budžeta zbog pandemije koronavirusa. Porez na dohodak, dobit i kapitalnu dobit smanjen je za 118 miliona dinara, porez na imovinu 36 miliona dinara i prihod od dobara i usluga smanjeni su za 83 miliona dinara. Pred odbornicima će se naći izveštaj o izvršenju budžeta za prvo polugođe ove godine koji je 60 odsto. U Izveštaju se navodi da nije bilo prekoračenja pozicija.

Skupština će raspravljati i o  izveštajima o radu ustanova kulture za proteklu godinu i to Pozorišta, Muzeja, Biblioteke, Arhiva, Gradskog kulturnog centra, Gradske galerije kao i Gradskog centra za profesionalni razvoj zaposlenih, Turističke organizacije Zapadna Srbije, Dečjeg odmarališta “Zlatibor” i drugih institucija. Jedna od tačaka odnosi se i na izradu Plana razvoja grada Užica 2021 – 2027.

Sednica koju je zakazao predsednik Skupštine Branislav Mitrović biće održana u sali Narodnog pozorišta u Užicu u sredu 28. oktobra u skladu sa merama prevencije koronavirusa.