Pocetna Društvo Završena saobraćajna deonica Kneževići-Bela Zemlja-Užice

Završena saobraćajna deonica Kneževići-Bela Zemlja-Užice

1043
0
Podelite

Pre nekoliko dana je završena rekonstrukcija 15.250 metara magistralnog puta prema Novoj Varoši na deonici Kneževići-Bela Zemlja-Užice. Kako je za nedeljnik „Vesti“ izjavio Leko Korićanac, direktor užičkih „Puteva“, koje je bilo izvođač radova, na ovoj deonici saobraćaj funkcioniše, ali ne u potpunom kapacitetu, jer se završavaju još neki manji poslovi, kao što je postavljanje dela odbojnih ograda i iscrtavanje horizontalne signalizacije. Radovi su ukupno koštali milijardu i dvesta osamdeset pet miliona dinara, koje je obezbedilo JP „Putevi Srbije“ iz kredita Evropske investicione banke.

Po rečima Korićanca, na ovoj deonici, sanirani su objekti i potporni zidovi u dužini od 2.280 metara, a izgrađena su i 192 metra novih potpornih zidova. Ugrađeno je ukupno 42.000 tona asfalta.

Osim što je rekonstruisan kolovoz, urađena je i puštena u saobraćaj petlja „Sušica“, sanacija dva tunela ukupne dužine 177 metara i sanacija šest mostova, od kojih dva veća – „Sušica“ i „Krivaja“.

-Objekti su bili veoma zahtevni za sanaciju i veliki izazov, jer smo proširivali mostove 20 centimetara pešačkim stazama, radili smo odvodnjavanje i ojačavanje konstrukcije. Osim toga, uradili smo jednu veliku stvar, a to je sanacija kosina na ovoj deonici koje su bile veoma nebezbedne, jer je dolazilo do odrona koji su ugrožavali saobraćaj. Uradili smo i žičane barijere na kosinama – ističe Korićanac.

Na ovoj deonici sanirano je i klizište na Beoj Zemlji koje je bilo dugogodišnji problem, ali se vodilo računa i o ekologiji, pa je po rečima Korićanca urađeno i 16 separatora koji sakupljaju i prečišćavaju otpadne vode.