Pocetna Politika NS: Eksplozija poslednja opomena

NS: Eksplozija poslednja opomena

1285
0
Podelite

Eksplozija i požar u naselju Krčagovo morali bi biti poslednja opomena za pravosudne organe i inspekcijski nadzor, da, bez daljih odlaganja, rasvetle krivična dela na koja je nedavno ukazala Narodna stranka Užice, saopšteno je iz ove stranke.

Iz Narodne stranke navode da je veoma važno da javnost Užica i nadležni organi znaju da “većina individualnih gasnih priključa, kao i Merno – regulacionih stanica u Užicu – izgrađene su bez građevinske, a samim tim i bez upotrebne dozvole. Dakle, u velikom broju MRS gas je pušten bez obavljenog nadzora, što znači da nadzorni organi nisu izvršili tehnički prijem i utvrdili ispravnost gasnih objekata!

Reč je o krivičnim delima odgovornih lica u AD "Užice gas" kojim su stvorili situaciju opšte opasnosti u Užicu. Osim što smo osnovano izneli tvrdnju da je „Užice gas“ mehanizam stvoren za pljačknje Grada Užica, kojim je usporena gasifikacija, u krivičnoj prijavi koju smo nedavno podneli protiv Tihomira Petkovća i Miće Mićića, Tužilaštvu smo skrenuli pažlju da su gasni objekti izgrađeni nelegalno. Divlja gradnja gasne mreže stvorinla je ozbiljnu bezebedosnu opasnost i otvara ozbiljno pitanje- da li grad Užice danas leži na tempiranoj bombi?

Deluje nemoguće i zastrašujuće, ali je istina: pored velikog broja individualnih priključaka na gas bez upotrebne dozvole, AD “Užice gas” nema neophodnu dokumentaciju za svoje, “divlje” izgrađene Merno – regulacione stanice. Reč je i o merno-regulacionim stanicama za svih 7 kotlarnica konvertovanih sa čvrstih goriva na gas. Bez građevinske i upotrebne dozvole su i npr. merno regulacione stanice firme “Sreten Gudurić”, kompanije “Prvi partizan”, to su čak i merno – regulacione

stanice za Prvu osnovnu školu, za osnovne škole “Slobodan Sekulić”, “Nadu Matić”, “ Stari grad”. Iz tog razloga, danas ćemo podneti prijavu nadležnoj inspekciji sa zahtevom za hitan inspekcijski nadzor i preduzimanje hitnih mera pre nego što se dogodi sledeća eksplozija.

Podsećamo Vas, da je AD “Užice – gas” trenutno monopolista u svim poslovima u vezi sa gasifikacijom. Zbog brojnih malverzacija u vezi sa nastankom i  poslovanjem AD “Užice – gas”, u Specijalnom odeljenju za suzbijanje korupcije tužilaštva u Kraljevu, nalazi se Krivična prijava protiv nekadašnjeg gradonačelnika Tihomira Petkovića i vlasnika MPP “Jedinstvo” Miće Mićića, koju je predsednica Gradskog odbora Užice u ime Narodne stranke podnela prošlog meseca”, navodi se u saopštenju Narodne stranke.