Pocetna Društvo Poslednja sednica u ovoj godini

Poslednja sednica u ovoj godini

766
0
Podelite

Na sedmoj sednici Gradske skupštine Užica odbornici će se izjasniti o programima poslovanja užičkih javnih preduzeća sa finansijskim planom za narednu godinu. Na dnevnom redu je poslovanje “Bioktoša”, “Vodovoda”, “Gradske toplane Užice”, “Niskogradnje” , Deponije “Duboko”, “Užice razvoja”, “Stana” i “Velikog parka” za 2021. godinu.

U okviru dopune dnevnog reda nalazi se i Odluka o koncesionom aktu za poveravanje komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Užica. Odluka je dobila pozitivno  mišljenje Komisije Vlade Srbije i ona predviđa javno-privatno partnerstvo na rok od 25 godina između Grada Užica i privatnog prevoznika. Izbor gradskog prevoznika trebalo bi po dinamici iz odluke da bude završen u maju iduće godine.

Pred užičkom skupštinom je i odluka o finansijskoj podršci Grada za lečenje maloletne dece koja bliže propisuje uslove za korišćenje sredstava i podnošenje potrebnih dokumenata Centru za socijalni rad. U gradskom budžetu od 18 miliona na poziciji naknade za socijalnu zaštitu 3 miliona je opredeljeno za
lečenje dece.

Za v.d. direktora Doma zdravlja predloženo je imenovanje dr Nikole Malidžana, specijaliste u laboratorijskoj dijagnostici. Pred odbornicima su i predlozi odluka o izboru saveta Gradske skupštine i to korisničkog saveta, saveta za mlade, za rodnu ravnopravnost, za razvoj grada, za populacionu politiku i demografiju i za praćenje primene etičkog kodeksa.

Početak sednice koju je za četvrtak 24. decembar zakazao predsednik Gradske skupštine Branislav Mitrović je u 10 časova u Narodnom pozorištu i biće održana u velikoj sali zbog primene mera prevencije koronavirusa.