Pocetna Društvo Gradske službe spremne

Gradske službe spremne

726
0
Podelite

Ivan Stanisavljević, član Gradskog veća zadužen za rad javnih preduzeća izjavio je da će dežurne gradske službe Novu, 2021. godinu, dočekati spremno i u vreme novogodišnjih i božićnih praznika sve će imati aktivna i pasivna dežurstva. Stanisavljević je ovom prilikom čestitao Užičanima Novu godinu i poželeo im mnogo zdravlja i sreće kao i da se u narednoj svi uspešno izborimo protiv virusa korona. On je izrazio očekivanje da tokom narednih dana neće biti zastoja u funkcionisanju komunalnih usluga kako bi građani na najbolji način, u krugu svojih porodica, proveli praznike.

Po rečima Stanisavljevića, u radu JKP „Bioktoš“, odnosno RJ „Čistoća“ u vreme praznika ništa neće biti promenjeno, jer odvoženje smeća, čišćenje i održavanje grada biće sprovedeno po redovnom planu i programu.

Parking servis, kao i ranijih godina, 1. i 2. januara neće naplaćivati svoje usluge, kao i 3. januara pošto je nedelja.
Zimsko održavanje funkcionisaće po redovnom planu i programu koje je usvojilo Gradsko veće. Aktivne će biti dve službe po potrebi, služba JP „Užice razvoj“ i dežurna služba JKP „Niskogradnja“. Oni će pratiti vremenske uslove i najave i ukoliko dođe do snežnih padavina, kako je istakao Stanisavljević, svi putevi biće očišćeni na vreme.

-Dežurna služba Gradske toplane biće na raspolaganju građanima 24 sata. U novogodišnjoj noći grejanje će raditi, umesto do 21 sat kao svakog dana, do ponoći, a 1. januara do 22 sata. Posle toga, sve će funkcionisati po ustaljenom redosledu – istakao je Stanisavljević.

JKP „Vodovod“ radi istim režimom cele godine, biće aktivna i pasivna dežurstva, a građani probleme mogu prijaviti na telefone koji se mogu videti na sajtu preduzeća ili Grada Užica.
Predškolska ustanova Užice neće raditi do 11. januara, ali će biti dežuran vrtić „Poletarac“ na Carini za sve one roditelje koji moraju da rade u ovom periodu, a korisnici su usluge. Posle 11. januara, deca koja nisu dolazila u vrtić duži vremenski period moraju pri ponovnom dolasku doneti potvrdu od lekara da su zdrava radi sprečavanja širenja zaraze korona virusom.
Ivan Stanisavljević je ovom prilikom rekao da je u ovom momentu u javno-komunalnim preduzećima dobra situacija što se tiče zdravstevnog stanja radnika. Međutim, pre dvadesetak dana, u JKP „Bioktoš“ bilo je teško, jer u jednom trenutku zbog zaraženosti korona virusom ili zbog izolacije, nije radilo 32 radnika. Ipak je, minimum rada bio ispoštovan, a radnici su počeli polako da se vraćaju na posao, istakao je Stanisavljević.
Što se tiče obnave stanova u Krčagovu koji su izgoreli u nedavnoj eksploziji gasa, Stanisavljević je rekao da se trenutno čeka izveštaj sudskog veštaka i tima za veštačenje kojeg su stanari odabrali i koji će proceniti u kakvom je stanju zgrada.
-Čim dobijemo ovaj izveštaj i bude potvrđeno da je zgrada stabilna i da može da bude nastavljena rekonstrukcija kojom će stanovi biti vraćeni u pređašnje stanje, Grad će ispuniti sve što je obećano – istakao je Stanisavljević.

Stanisavljević je najavio pojačan rad inspekcijskih službi tokom novogodišnje noći i 1. januara koje će proveravati da li građani poštuju odluke Kriznog štaba. Podsećanja radi ugostiteljski objekti večeras i sutra rade do 18 časova.