Pocetna Društvo Užice i Požega objavili medijske konkurse

Užice i Požega objavili medijske konkurse

632
0
Podelite

Grad Užice je objavio konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u oblasti informisanja za tekuću godinu. Iz gradskog budžeta za ovu namenu opredeljeno je 17 miliona dinara. Najmanji iznos koji medij može dobiti na užičkom konkursu je 30.000 dinara, a najveći 4,5 miliona dinara. Pravo na učešće imaju mediji upisani u registar, a projekti moraju ispunjavati javni interes. U konkursu je navedeno da izveštavanje o radu organa grada Užica nije deo javnog interesa i ne može biti tema projekta u skladu sa Lokalnim antikorupcijskim planom. Konkurs je otvoren do 8. marta, a objavljen je u listu “Vesti” 5. februara.

Medijski konkurs objavila je i opština Požega. Za sufinansiranje medijskih sadržaja iz budžeta je izdvojeno 7,5 miliona dinara. Najmanji iznos po projektu je 10.000 dinara, a najveći 3.750.000 dinara. Rok za prijavu je dvadeset dana od dana objavljivanja konkursa u listu “Vesti” 5. februara.

Krajnji rok za realizaciju projekata je kraj kalendarske godine. Od pojave koronavirusa od svih medija kriza je najviše pogodila lokalne medije čije je poslovanje vezano za malo  tržište za razliku od nacionalnih emitera i listova koji pokrivaju celu zemlju.