Pocetna Društvo Partnerstvo True Tesla Technologies i JKP Duboko Užice

Partnerstvo True Tesla Technologies i JKP Duboko Užice

810
0
Podelite

True Tesla Technologies (TTT) kompanija specijalizovana za inovativnu i ekološki prihvatljivu tehnologiju najavljuje partnerstvo sa JKP Duboko, Regionalnom centrom za upravljanje otpadom iz Užica. Partnerstvo će se zasnivati na implementaciji postrojenja dizajniranih da troše ogromne količine komunalnog otpada i pretvaraju ga u električnu energiju sa težnjom nula emisije CO.

JKP Duboko će omogućiti instaliranje tehnologije koju obezbeđuje True Tesla Technologies i biće prva kompanija u Srbiji koja će imati koristi od novih i inovativnih procesa upravljanja otpadom.

Momir Milovanović, direktor JKP Duboko rekao je da su se “uvek zalagali za efikasno upravljanje otpadom i ovaj projekat je prvi takve vrste u Srbiji. Vremenom ćemo za to izgraditi kapacitet i nadamo se da ćemo u narednim godinama potpuno eliminisati deponiju.”

Svaki MCGG (Mobilni Ciklonski Gasni Generator) se lako transportuje i očekuje se da će postrojenja biti brzo raspoređena i instalirana sa punom operativnom efikasnošću svih 10 jedinica tokom 2021. godine. MCGG jedinice rade pomoću procesa gasifikacije tako što komunalni otpad sagoreva u cilju stvaranja električne energije. Postupak je izuzetno efikasan jer se ne proizvode štetni gasovi i emisije CO i CO2 su niže od onih koje stvara 1200 automobila.

Reggie Mauragas, izvršni direktor TTT-a, rekao je da se “postojeći komunalni otpad može odložiti bez stvaranja štetnih deponija, a u budućnosti se može eliminisati svaka postojeća deponija. Zelena energija iz otpada budućnost je upravljanja otpadom i drago nam je što nam se ukazala prilika za saradnju sa JKP Duboko ”, navedeno je u saopštenju.