Pocetna Društvo Prekvalifikacija i dokvalifikacija taksi prevoznika

Prekvalifikacija i dokvalifikacija taksi prevoznika

744
0
Podelite

Iz Gradske uprave Užice obaveštavaju taksi prevoznike (preduzetnike i vozače) da je grad Užice spreman da u saradnji sa Tehničkom školom „Radoje Ljubičić“ Užice, omogući prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju taksi prevoznika u cilju usklađivanja poslovanja sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Kako se navodi u obaveštenju, članom 87b navedenog Zakona predviđeno je da taksi prevoznici moraju imati zvanje vozača motornog vozila ili zvanje tehničara drumskog saobraćaja, odnosno zvanje vozača specijaliste petog stepena stručne spreme, kao i radno iskustvo na poslovima vozača motornog vozila od najmanje pet godina.

Smatra se da vozač ispunjava navedene uslove i ukoliko ima kvalifikacionu karticu vozača ili vozačku dozvolu sa upisanim kodom “95”, kao i sertifikat o stručnoj kompetentnosti za obavljanje poslova profesionalnog vozača.

Prijave sa pratećom dokumentacijom podnose se u TŠ „Radoje Ljubičić“ Užice od 8. do 15. marta 2021.godine, u vremenu od 9 do 12 časova, a sve potrebne informacije mogu se dobiti u prostorijama škole, ili preko telefona 512-851.