Pocetna Društvo Poziv iz Londona za učešće profesorke Novitović

Poziv iz Londona za učešće profesorke Novitović

983
0
Podelite

Prof. dr Olivera Novitović, dugogodišnja profesorka Visoko poslovne -tehničke škole iz Užica pozvana je sa Instituta iz Londona IOM3 na panel diskusiju koja će biti održana 8. marta posvećene izazovima pandemijske krize i učešću žena koje se bave naukom o materijalima.

Da bi proslavili mesec žena u istoriji koji se održava tokom marta, grupa Žene u materijalima, mineralima i rudarstvu (VIM3) biće domaćin na temu „Pozitivne i opasne posledice rada kroz pandemiju”. Vebinar će biti fokusiran na:

-Pandemijska radna iskustva i strategije
– Regrutovanje
-Mogućnosti
-Kako su izazovi pretvoreni u priliku

Na panelu će učestvovati profesori iz Cambridge Rachel Oliver, Jessica Middlemiss, Dyson, Sarah Board, IOM3, Fiona Robinson, Univerzitet Južni Wales…

Za „Vesti“ prof.dr Novitović kaže da joj je čast što je pozvana da učestvuje u panel diskusiji sa posebnim osvrtom kako su izazovi u toku pandemije kod nas u Srbiji, pretvoreni u priliku.

– Radeći sa članovima iz Instituta, ovo će nam omogućiti da prikažemo vitalne uloge koje profesionalci u materijalima, mineralima i rudarstvu imaju kroz podršku, ali i omogućavaju prelazak u društvo sa niskim udelom ugljenika i efikasnim korišćenjem resursa. Ovo iskustvo imaće značaj i u prenosu informacija i njihovu implementaciju u našoj Srbiji, objasnila je Novitović.

Dodajmo, da ovaj vebinar će slediti prošlogodišnji fokusiran na karijere, mentorstvo i umrežavanje i pokrivaće zaključavanje sa osvrtom godinu dana kasnije.