Pocetna Društvo Nezavisni sindikat: Netačne informacije DS

Nezavisni sindikat: Netačne informacije DS

880
0
Podelite

Nezavisni sindikat JKP “Duboko” Užice demantovao je informacije Demokratske stranke Užice koje se odnose na poslovanje preduzeća i rad direktora.

– Mi, kao većinski sindikat, JKP “Duboko”, izražavamo veliko nezadovoljstvo zbog netačnih informacija koje su objavljene 07.03.2021. godine, a koje se tiču lošeg poslovanja preduzeća i lošeg rada direktora i menadžmenta Dubokog. Naime, svi zaposleni, zajedno sa menadžmentom i direktorom na čelu, se borimo da svojim radom i trudom doprinesemo funkcionisanju preduzeća. U ovom periodu pandemije, koji je težak za čitavu zemlju, a i svet, rad ovog preduzeća nije zaustavljen ni jednog trenutka. U protekloj 2020. godini JKP “Duboko” Užice je primilo oko 94,000 tone otpada, tretiralo oko 17,000 tona i selektovalo skoro 10 % sekundarnih sirovina, što je apsolutni record od postojanja ove firme. Ovaj značajan rezultat je postignut zahvaljujući radnicima svih organizacionih jedinica, a ne samo trudom jednog dela nezadovoljnih vozača, koji smatraju da zarađuju plate svim zaposlenima u firmi i tako sebe stavljaju u prvi plan. Radnici na održavanju, pored servisiranja sve starije komunalne opreme, uspešno otklanjaju svakodnevne kvarove na voznom parku, koji nekada nastaju i nesavesnim korišćenjem od strane vozača, i omogućavaju da ispravna vozila budu puštena u saobraćaj. Kvarovi kao što su prevrtanje kamiona (2 puta u kratkom vremenskom periodu od istog vozača), polomljen diferencijal, iskrivljena poluosovina, su posledica nesavesnog i neodgovornog korišćenja pojedinaca, a ne lošeg rada menadžmenta i direktora. Za svaki od navedenih kvarova je firma snosila materijalne troškove.

Radnici na deponovanju svojim izuzetnim zalaganjem uspevaju na adekvatan način da deponuju i svakodnevno prekrivaju zemljom sve veće količine otpada. Radnici centra za selekciju i pored dosta obolelih od korone i obavezne izolacije, uspeli su da se izbore sa svim količinama otpada koji je namenjen tretmanu i u tako teškim uslovima selektovali rekordne količine sekundarnih sirovina. Zarad svih ovih vrednih ljudi koji svoje poslove obavljaju odgovorno i savesno, većinski Nezavisni sindikat JKP “Duboko” Užice, osuđuje postupke nekolicine nezadovoljnih radnika koji iznošenjem neistina ruše ugled preduzeća i zalaganje direktora, menadžmenta i radnika nezavinog – kaže se u saopštenju Nezavisnog sindikata JKP “Duboko” koje je potpisao predsednik Dejan Radosavljević.