Pocetna Društvo Nove mere za vikend

Nove mere za vikend

1093
0
Podelite

Za vikend će na teritoriji Srbije sve biti zatvoreno, osim objekata za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi. Mere će biti kao i prošlog vikenda, s tim što su otkazane i sve manifestacije, rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba.

Sledeće nedelje nastavlja se onlajn nastava za srednje škole, ali će se u saradnji sa Ministarstvo prosvete na onlan nastavu prebaciti i stariji razredi osnovne škole (od petog do osmog razreda). Niži razredi nastavljaju kao i do sada, rekao je Gojković.

Zoran Gojković je precizirao da su sve kulturne manifestacije za vikend suspendovane. Kada je reč o sportskim događajima, ističe da će se odvijati one utakmice koje ne mogu da se odlože zbog unapred dogovorenog sistema takmičenja i termina.

Istakao je da će punktovi za vakcinaciju raditi nesmetano.

Tokom vikenda biće održane dodatne konsultacije i u ponedeljak će se odlučiti na koji način će se nastaviti s merama, istakao je Gojković.

Dodao je da nije tajna da medicinski deo Kriznog štaba traži da se mere produže za 14 ili 21 dan, i ponavlja da će se odluka o nastavku mera doneti posle vikenda.