Pocetna Društvo „Srbija je onakva kakvom je mi napravimo…“

„Srbija je onakva kakvom je mi napravimo…“

829
0
Podelite
Foto: Žanka Erić

Pomenom i parastosom u Crkvi Svetog Marka užičke demokrate odale su poštu Zoranu Đindjiću, predsedniku Vlade Srbije i predsedniku Demokratske stranke koji je ubijen na današnji dan pre osamnaest godina.

Pomenu su pored članova stranke prisustvovali, simpatizeri DS-a i građani Užica koji nisu zaboravili Zoranove reči da je „život onakav kakvim ga mi napravimo“.

– I Srbija je onakva kakvom je mi napravimo svojim činjenjem ili nečinjenjem. Ako mi ne damo svom životu malo pozitivnog duha on verovatno neće biti dobar – govorio je čovek čiji je život prekinut hicima u atentatu ispred Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

Član užičkog odbora DS-a Branko Ilić kaže da se za 18 godina koliko Đinđić nije sa nama Srbija toliko promenila i da živimo život u državi sa kojom svakako Zoran ne bi bio najsrećniji.

– O Đinđiću je toliko toga rečeno. O njemu su govorili oni koji su ga poznavali i oni koji nisu ili se  nisu sa njim politički slagali. Ideja koju je on proklamovao, politička misao, politički način ophođenja  žive i danas – naveo je Ilić.

On je dodao da neće da koristi priliku i govori o današnjoj vlasti, ali ljudi koji  se sa Đinđićem nisu politički slagali i te kako koriste njegove ideje koje će nadživeti sve nas.

-Želim da se zahvalim prisutnim sugrađanima koji i dalje veruju u ideju demokratije Zorana Đinđića – rekao je Ilić i dodao da „treba da postujemo Zoranov put i borimo da živimo u jednoj državi vrednoj čoveka, a ne da svako ko nije otišao razmišlja i koristi telefone da vidi kako će da ode iz ovakve Srbije.