Pocetna Ekonomija Stojadinović: Razmatramo mere pomoći malim privrednicima

Stojadinović: Razmatramo mere pomoći malim privrednicima

1646
0
Podelite

Zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović kaže da  lokalna samouprava razmatra mogućnosti kako pomoći malim privrednicima u okviru zakonskih normi koje mora ispoštovati.

-Već razmatramo neke mere  i iz kojih bismo novčanih izvora mogli da ih uputimo, ali sešćemo zajedno ponovo sa predstavnicima turizma i  u skladu sa ingerencijama lokalne samouprave reagovati. Sve što bude moglo da se uradi u okviru zakona  ćemo uraditi – navodi Stojadinović koji je juče razgovarao sa delegacijom male privrede koja mu je iznela probleme sa kojima se suočavaju zbog zaključavanja i epidemijskih mera koje su na snazi.

On kaže da apsolutno razume sugrađane koji od  svog rada hrane svoje porodice, školuju decu i studente i da koliko god da se ne radi troškovi idu.

-Apsolutno razumem u kakvom su problemu  koje su nam izneli, naročito predstavnica turističke agencije. Svi znamo da je turizam pretrpeo najveću štetu u ovoj borbi za opstanak, troškovi idu, struja, voda, komunalije. Neki su uspeli da dignu kredite, neki nisu i razmatramo sve zakonske mogućnosti da im pomognemo – kaže zamenik gradonačelnika Užica.

On dodaje da su obavljeni razgovori sa ugostiteljima i bi jedna od mera pomoći ugostiteljima bila i umanjenje zakupa za letnje bašte.

-Imali smo sastanke i sa ugostiteljima, razmatramo mogućnosti umanjenja zakupa letnjih bašti, napravili smo tim koji radi na tome i odluka mora proći Gradsko veće  i trudićemo se na sve moguće načine kao lokalna samouprava da pomognemo – navodi Stojadinović.

Na platou ispred Gradske kuće juče je održan protest grupe malih privrednika, turističkih radnika, frizera, vlasnika STR, muzičara, ugostitelja kojima je zbog epidemisjkih mera koje su na snazi zabranjen rad.