Pocetna Društvo Priručnik za roditelje i pedijatre

Priručnik za roditelje i pedijatre

1093
0
Podelite

Knjigu „Savetovalište za odojčad“ prim. dr Zorana Protića, pedijatra doštampalo je Udruženje „Roditelj“ iz Užica uz saglasnost autora koji je i počasni član udruženja. U knjizi „Savetovalište za odojčad“, poseban značaj ima dojenje koje je zlatni start u životu i zlatni standard u ishrani beba, navodi Marina Jevtić, iz Udruženja Roditelj-Užice.

Priručnik sadrži koji su putevi i stranputice kod zdravlja dece, o posetama savetovalištu za odojčad, praćenju rasta i razvoja, očuvanju i unapređenju dojenja, imunizaciji, ali i izazovima i zadovoljstvu u odgajanju odojčadi…

Dr Protić je radio u Centru za majku i dete užičkog Doma zdravlja, orijentisan pre svega za unapređivanje i očuvanje zdravlja dece kroz prevenciju, a duže od 20 godina, do penzionisanja, rukovodio je Savetovalištem za odojčad. Za doprinos unapređenju zdravstvene zaštite dece, usavršavanju kadrova i stručni i naučni rad, dobio je i zvanje primarijusa. Autor je više od trideset stručnih i naučnih radova koje je izlagao u zemlji i na međunarodnim skupovima. Dr Protić se rado odazivao svim aktivnostima Udruženja, posebno Nedelji dojenja, kao i prisustvom časovima podrške budućim majkama, kojima je rešio mnoge nedoumice, zablude i dileme, a naše mame i bake ga često citiraju kao legendarnog pedijatra, iz Udruženja.

Sve mame i buduće mame, ali i svi zainteresovani za kupovinu knjige dr Protića, mogu kontaktirati na mejl roditelj.uzice@gmail,com ili fejsbuk strani Udruženje ,,Roditelj”-Užice.