Pocetna Rukomet Da Užice postane rukometni centar

Da Užice postane rukometni centar

1798
0
Podelite

Deca kod nas treba da dođu pre svega da nauče osnovne rukometne korake, da treniraju timski sport koji će im mnogo značiti u životu, jer će znati šta značiti biti timski igrač i na kraju da im prenesemo ljubav za sportom koju mi posedujemo, kaže za „Vesti“, Vladimir Dacović, sekretar Omladinskog rukometnog kluba Užice.

Šta Vas je navelo da obnovite Omladinski rukometni klub Užice?

-Omladinski rukometni klub formalno nikada nije ni prestajao da postoji, ali je lošim vođenjem ljudi iz prethodne uprave spao na jako niske grane u svakom smislu. Vraćanje kluba na zdrave noge traje već tri godine kada su brigu o klubu preuzeli Miroslav Kujundžić i Nenad Aćimović. Ja sam se klubu priključio sredinom predhodne godine, jer sam prepoznao jednu zdravu i lepu priču koja može da se napravi u gradu, sa nadom da Užice postane rukometni centar ovog dela Srbije.

Koliko imate trenera i kog uzrasta je ekipa koja sačinjava klub?

-Funkciju trenera u klubu obavlja Miroslav Kujundžić, koji radi sa prvim timom i obnovljenom školom rukometa sa čijom smo obnovom krenuli početkom ove godine. Pored njega u radu sa školom rukometa pomaže mu i naš golman Aleksa Aleksić, student trenerske škole u Užicu na smeru za rukomet.

Kakvi su Vam uslovi za treniranje i da li imate adekvatnu halu?

-Uslovi za treniranje nisu baš najbolji. Termine imamo u hali sportova “Veliki park” ponedeljkom i petkom posle 22 časa. To naročito predstavlja problem našim igračima koji nisu iz Užica, jer su trenizi kasno a oni su svi zaposleni i od toga žive, a rukomet igraju iz ljubavi. Svako ko se ikada bavio sportom zna da je jako teško, gotovo nemoguće, držati formu i takmičarski ritam sa dva treninga sedmično u razmaku od četiri dana. Što se škole rukometa tiče, tu smo tražili da dobijemo dodatne termine u školskim salama, gde imamo uslove za treniranje ali do sada nismo dobili nijedan termin.

Zašto bi se neko opredelio da trenira baš kod Vas?

-U današnje vreme kada se sve vrti oko novca, mi ovo sve radimo volonterski iz ljubavi. Deca kod nas treba da dođu pre svega da nauče osnovne rukometne korake, da treniraju timski sport koji će im mnogo značiti u životu, jer će znati šta značiti biti timski igrač i biti deo nekog tima (bez obzira koja je profesija u pitanju) i na kraju da im prenesemo ljubav za sportom koju mi posedujemo.

Da li su možda devojke zainteresovane za ovaj sport i da li imate uslove za žensku ekipu?

-Nismo mnogo nailazili na zainteresovanost devojka za rukomet. Stabilizacijom škole rukometa i upisom novih članova u muške selekcije u narednom periodu sledeći iskorak je svakako otvarnje i ženske selekcije u klubu.

Kako ste zadovoljni ekipom u dosadašnjem delu takmičenja Prve lige Zapad i kakva je konkurencija u takmičenju?

-U dosadašnjem delu takmičenja ekipa nema nijedan poraz u Prvoj ligi Zapad i trenutno smo prvi na tabeli. Pored nas postoje još dve, tri ekipe koje konkurišu na vrh tabele i ulazak u viši rang. Mi ćemo se potruditi da nastavimo u pobedničkom ritmu i zadržimo prvo mesto koje smo do sada svojim igrama i zaslužili.

Da li u ostvarenju svojih planova imate finansijsku podršku grada?

-Prethodnih sezona, klub nije imao veliku finansijsku podršku grada, što je bilo i razumljivo s’ obzirom u kakvom je klub stanju bio u organizacionom i rezultatskom smislu. Promenama koje su se desile unutar i oko kluba u poslednje vreme, pojavile su se indicije i da će grad značajno više pomoći nego ranije.

Koliko imate aktuelnih članova trenutno i kada klub upisuje nove igrače?

-Trenutno u klubu imamo 35 članova prvog tima sa stručnim štabom i upravom kluba i 15-ak polaznika škole rukometa. Upis novih članova se vrši svakodnevno, a sve informacije oko upisa imaju na zvaničnoj fejsbuk stranici ORK Užice.

Ima li talentovanih Užičana koji bi možda nastavili da se profesionalno bave ovim sportom?

-Talentovanih Užičana ima u svakom sportu, pa tako i u rukometu. Ovom prilikom bih izdvojio Uroša Žečevića, desno krilo, koji ima samo sedamnaest godina, a na svakoj utakmici je jedan od najefikasnijih igrača. Mislim da je pred njim svetla budućnost.

Da li su zadati ciljevi za sada ispunjeni?

-Ciljevi koji su zadati na početku sezone idu za sad u pravom smeru. Kao i sve druge, malo nas na tom putu ometa situacija zbog virusa koji je zahvatio ceo svet, ali mi se nadamo najboljem mogućem ishodu.