Pocetna Društvo Prvonagrađeni o vodi Lazar i Andrijana

Prvonagrađeni o vodi Lazar i Andrijana

1157
0
Podelite
Nagrađeni rad Andrijane Jević, OŠ „Đura Jakšić“ Ravni

Povodom obeležavanja 22. marta Svetskog dana voda JKP „Vodovod“ Užice u saradnji sa Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice (RCU) petu godinu zaredom raspisao je literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola na temu „Voda u borbi protiv virusa“. Konkurs je trajao od 1. do 15. marta, a konačni rezultati konkursa su objavljeni 18. marta na sajtu JKP „Vodovod“ Užice i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i imao je na odličan odziv kod učenika osnovnih škola u gradu i okolini. Više od 100 dečaka i devojčica je učestovalo je na konkursu što pokazuje da deca sve više shvataju značaj vode i očuvanja vodnih resursa.

Lazar Novaković, Prva osnovna škola kralja Petra Drugog

Na literarni konkurs stiglo 16 radova, a prvu nagradu osvojio je Lazar Novaković učenik drugog razreda OŠ „Prva osnovna škola kralja Petra II“, Užice, drugu Maša Vesović, učenica petog razreda OŠ „Dušan Jerković“ Užice i treću nagradu – Uroš Petrović, učenik sedmog razreda OŠ „Miodrag Milovanović Lune“, Karan.
Za nagrade na likovnom konkursu konkursilo je 86 radova, a prvu nagradu osvojila je Andrijana Jevđić, učenica osmog razreda OŠ“Đura Jakšić“, Ravni, drugu Mia Milosavljević, učenica prvog razreda OŠ „Prva osnovna škola kralja Petra II“, Užice i treću nagradu Mina Milošević, učenica osmog razreda OŠ „Dušan Jerković „ Užice.

Milena Vićević, direktorka RCU, Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod“, Andrijana Jevđić, nagrađena i Danijel Radević, direktor Prve osnovne škole

U komisiju za dodelu nagrada u okviru literarnog konkursa bili su Marija Milović, master jezika i književnosti iz Ekonomske škola Užice, Valentina Zlatanović Marković, dr filoloških nauka iz Medicinske škola Užice i Darko Ranković, profesor razredne nastave iz RCU. Za likovni konkurs komisiju su činili Ana Lazić, diplomirana keramičarka iz Umetničke škole Užice), Marijana Ćurčić, master likovna umetnica iz Umetnička škole Užice i Sofija Bunardžić, diplomirana slikarka – keramičarka.

Vredne nagrade učenicima, uz pridržavanje svih protivepidemioloških mera, uručili su Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod i Milena Vićević, direktorka RCU 22. marta na Svetski dan voda u prostorijama preduzeća „Vodovod“.