Pocetna Društvo Potpećka pećina otvorena za posetioce

Potpećka pećina otvorena za posetioce

366
0
Podelite

Od četvrtka, 1.aprila, Potpećka pećina u selu Potpeć, 14 kilometara od Užica, otvorena je za posetioce radnim danom od 12 do 16, a vikendom od 10 do 18 časova. Ulazak u pećinu organizovan je uz vodičku službu

U Turističkoj organizaciji Užice, bez obzira na aktuelnu epidemijsku situaciju i loše vremenske uslove proteklih dana, zadovoljni su brojem posetilaca na početku sezone. Sve posete pećini odvijaju se, a tako će biti i u narednom periodu, u skladu sa propisanim merama zaštite od širenja virusa korona.
Potpećku pećinu za sada uglavnom posećuju domaći turisti.Do sada su to uglavnom pojedinačne posete, ali s obzirom na postojeće interesovanje i najave, u narednom periodu trebalo bi očekivati značajan broj ne samo pojedinačnih, već i poseta manjih grupa.

Po rečima Danijele Đorđević Arsić, direktorke TO Užice, prošle godine, uprkos pandemiji virusa korona koja je uticala i da pećina počne da radi tek 15. maja, ovaj značajan turistički lokalitet na području Grada Užica, posetilo je oko osam hiljada turista što je približno broju poseta u prethodnoj, 2019.

Cena karte za odrasle je 300, a za decu 200 dinara. Cena karte tokom grupnih poseta za odrasle je 240, a za decu 170 dinara. Od prošle godine u Potpećkoj pećini radi i i Info pult „Suvenirnica“ koja nudi tematske suvenire.

Novo radno vreme od maja

Od maja, Potpećka pećina biće otvorena svakim danom u nedelji od 10 do18 časova. Ulazak uz vodičku službu organizovan je na svakih sat vremena. Poslednji ulazak je u 17 časova. Sve informacije mogu se dobiti na telefon vodičke službe 063 585 304 ili na telefon Turističke organizacije Užica.

Ostavite odgovor