Pocetna Društvo Asfalt na sedam putnih pravaca u MZ Krčagovo

Asfalt na sedam putnih pravaca u MZ Krčagovo

822
0
Podelite

U Mesnoj zajednici Krčagovo završeno je asfaltiranje još jednog od ukupno sedam putnih pravaca, koliko ih je preostalo po ugovorima iz prošle godine. Reč je o putnom pravcu u Vrelima u dužini od 125 metara, čijem završetku se najviše raduju meštani.

“Zahvalio bi se lokalnoj samoupravi na izgradnji ovog kraka koji nama puno znači, nema niko srećniji danas od mene,” kaže Milić Stanojčić meštanin Vrela.

Vladimir Sinđelić, člana Gradskog veća za mesne zajednice, najavio je da će u narednih nekoliko dana biti završeno asfaltiranje još dva putna pravca, čime će ugovori iz prošle godine biti komletirani pa se može krenuti u radove predviđene planovima za ovu godinu.

“Zbog lošijih vremenskih uslova usporene su aktivnosti koje smo imali u planu ali se nadamo da ćemo uskoro krenuti sa radovima i u ostalim mesnim zajednicama. Pored angažovanja u Krčagovu, po ugovorima iz prošle godine JKP “Niskogradnja” radi i u Mesnoj zajednici Ribaševina, nakon čega se mehanizacija seli u Trnavu. Kada je reč o ovogodišnjim ugovorima do sada su ugovori potpisani sa 12 mesnih zajednica, i radovi će se odvijati u skladu sa planovima.”

Miloje Marić, načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, pozvao je građane 12 mesnih zajednica da budu aktivniji u prikupljanju neophodnih sredstava, kako bi se na vreme raspisale javne nabavke i krenulo sa radovima na terenu.

“Pored putnih pravaca, radimo i na rešavanju problema u održavanju postojećih i izgradnji novih pozida. Takođe, nastavljene su i aktivnosti na čišćenju grada, a očekivanja su da će taj posao biti završen u narednih deset dana.”

Svi se nadaju da će i vremenske prilike biti povoljne, kako bi se do kraja građevinske sezone udruženim sredstvima meštana i Grada asfaltiralo što više putnih pravaca.