Pocetna Društvo ASSZS: Užički studenti u akciji očuvanja javnog zdravlja

ASSZS: Užički studenti u akciji očuvanja javnog zdravlja

573
0
Podelite

Studenti Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija sa studijskog programa Zdravstvena nega organizovali su merenje krvnog pritiska u okviru kampanje informisanja o značaju vakcinacije, očuvanja javnog zdravlja, ali i promovisanja studiranja za strukovnu medicinsku sestru u Užicu.

 

Povod za ovu akciju bilo je i obeležavanje međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara u saradnji sa Unijom studenata uz podršku Grada Užica.

Milica Lojaničić, iz Nove Varoši studentkinja Akademije rekla je da su ovom akcijom želili i da se zahvale i pruže podršku medicinskom osoblju tokom borbe sa koronavirusom.

Milica Lojaničić, studenkinja

-Uz podršku Grada organizovali smo merenje krvnog pritiska za sugrađane i deljenje promotivnog materijala . Zadovoljni smo sa odzivom sugrađana, naročito mladih-rekla je Milica.

Aktivnosti studenata i njihov značaj po rečima dr Ljubice Diković, predsednika Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija imaju tri cilja i to – promovisanje javnog zdravlja, značaj prevencije i kontrole u očuvanju zdravlja naših sugrađana, drugi je dan medicinskih sestara i da ukažemo na značaj i vrednost te struke i profesije, a treći cilj nama izuzetno važan je promocija studijskog programa Zdravstvena nega koji školuje obrazovni profil strukovna medicinska sestra koji traje tri godine.

Dr Ljubica Diković, predsednik Akademije sa studentkinjama

Studentima Akademije i svim medicinskim sestrama i tehničarima dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica čestitala je 12.maj Međunarodni dan medicinskih sestara.

-Medicinski tehničari i sestre su pokazali koliko su bili vredni i koliko su u prethodnih godinu i nešto dana zbrinjavali osobe koje su bile pozitivne na koronavirus. Želimo da što pre njihovo rad u zdravstvenim ustanovama bude malo drugačiji nego što je u ovim uslovima- istakla je gradonačelnica.

Ona je podsetila na važnost vakcinacije pozivajući sugrađane da se vakcinišu kako bismo dostigli 80 odsto radi sticanja kolektivnog imuniteta i kako bismo se vratili normalnom životu i radu.