Pocetna Društvo Počela letnja sezona u Planinskom centru Tornik

Počela letnja sezona u Planinskom centru Tornik

676
0
Podelite

Zlatibor je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji već duži niz godina. Gostima je na raspolaganju sve više sadržaja, ali je veliki broj onih koji na ovu planinu dolaze kako bi uživali u prirodi.

“Došla sam na mali odmor, iako boravim na Tari. Dopada mi se okolina Zlatibora, za razliku od centra koji je mnogo urban. Vozila sam se gondolom i utisak je predivan, za onog ko voli avanturu i adrenalin to je odlično osmišljeno,” kaže Elvira iz Beograda.

Vladimir Čobanjac iz Užica je jedan od onih koji je posetio Tornik.

“Došao sam sa unucima ovde na Tornik, kako bi njima ispunio dan, da se provozaju i lepo provedu ovaj sunčan dan. Prelepo je.”

Danas je zvanično počela i letnja sezona u Planinskom centru Tornik. Tim povodom svi sadržaji danas su besplatni, kaže Ana Jovanović, rukovodilac sektotra za marketing Javnog preduzeća Skijališta Srbije.

“Posetiocima su na raspolaganju žičara za panoramsku vožnju, staze za planinski biciklizam i mountain cart, pešačke ture, veštačka stena za penjanje, e-bike, adrenalinski sadržaji poput boba na šinama, zip lajna i tjubinga. Pored ovih sadržaja, na Torniku su u ponudi i avantura park, multifunkcionalni teren za košarku, tenis i mali fudbal, kao i mini golf. Kao i predthodnih godina i ove letnje sezone organizovaćemo promotivne vikende, tokom kojih će biti snižene cene karata”.

Ana Jovanović podseća da je zimska sezona protekla odlično i da je trajala 95 dana. Tokom tog perioda oko 70.000 skijaša posetilo je u Ski centar Tornik.

“Prethodna letnja sezona je bila pokazatelj da i u teškim uslovima epidemije možemo da održimo turističku sezonu u Srbiji. Imali smo tri puta veću posetu nego u prethodnoj letnjoj sezoni. Sve epidemijske mere su poštovane i tokom letnje i zimske sezone. Za sada je veliko interesovanje za Zlatibor, pa se nadamo uspešnoj letnjoj sezoni,” kaže Ana Jovanović.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor tradicionano podržavaju Skijališta Srbije i zajedno obeležavaju početak letnje sezone na Torniku.

“Mi verujemo i nadamo se da će predstojeća letnja sezona biti uspešna. Mi smo u prethodnom periodu Zlatibor predstavili u 15-tak gradova u našoj zemlji. Za ovu letnju sezonu je u fokusu promocije naša najznačajnije investicija i atrakcije Gold gondole. Doba korone je nametnulo nove trendove, koji će verovatno ostati u narednom periodu. U fokusu interesovanja su zabavni sadržaji, na koje smo posebno stavili akcenat, pešačke i biciklističke staze, jahanje konja, kvadovi. A u avgustu nas očekuje i otvaranje još jednog hotela u samom centru Zlatibora, koji će imati welnes centar na oko 4.000 kvadratnih metara,” kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Gold gondola Zlatibor zajedno sa Skijalištima Srbije uvela je novu uslugu na početnoj stanici.

“Svi posetioci će na početnoj stanici, pored karata za gondolu od sada moći da kupe karte i za sve sadržaje u Ski centru Tornik. Ovom najvećom atrakcijom Zlatibora, ali i Srbije, za prvih pet meseci poslovanja prevezlo se više od 100.000 ljudi, koji žele da vide Zlatibor iz nekog novog ugla. Mi u ovom trenutku radimo na parternom uređenju, kako na međustanici, tako i na samom vrhu Tornika, kako bi ugođaj našim posetiocima učinili što lepšim,“ kaže Milomir Tucović, izvršni direktor Gold gondole.

U ovom predsezonskom periodu na Zlatiboru se beleži veći broj turista tokom vikenda, kada na ovoj planini boravi i do 20.000 posetilaca. U skladu sa merama i odgovornim ponašanjem lokalne samouprave, planirani su i koncerti i manifestacije, za koje su na ovoj planini spremni, onog trenutka kada se steknu uslovi za to.