Pocetna Društvo Za izgradnju prepumpne stanice u Turici 20 miliona dinara

Za izgradnju prepumpne stanice u Turici 20 miliona dinara

731
0
Podelite

Izgradnjom prepumpne stanice u ovoj godini biće nastavljeni radovi na rešavanju problema fekalne kanalizacije u Turici. Za tu namenu opredeljeno je 20 miliona dinara iz budžeta Grada, tender je raspisan, a početak radova očekuje se u julu ili avgustu mesecu.

Po rečima Nikole Maksimovića direktora JP “Užice razvoj” ovo je druga faza radova na rešavanju problema fekalne kanalizacije.

“U toku prošle godine završili smo prvu fazu, izvršeno je kompletno postavljanje glavnog kolektora u dužini od 1 300 m i za tu namenu Grad je izdvojio oko 14,5 miliona dinara. Imali smo u tom delu probleme sa imovinsko pravnim odnosima, morali smo da menjamo projekat glavnog kolektora da ga usaglašavamo sa privatnim parcelama kroz koje prolazi. Prva faza je završena, a naredna podrazumeva izgradnju prepumpne stanice. Ovo je prilika da pozovemo sve zainteresovane investitore da se jave 7. jula kada se otvara tenderska dokumentacija”.

Za izgradnju prepumpne stanice, koja će fekalnu kanalizaciju iz Turice preusmeravati u centralni kolektor, Grad je izdvojio 20 miliona dinara. Kako ističe Maksimović planirano je da radovi traju oko 90 dana.

“Pored sredstava koja su izdvojena za ovu godinu završena je i dokumentacija za priključenje na glavni kolektor oko 45 domaćinstava iz tri ulice Stanoja Glavaša, Milana Vergovića i Isidore Sekulić. Vrednost tih radova koji će uslediti nakon završetka prepumpne stanice procenjena je na oko 35 miliona dinara. Nadamo se da ćemo imati korektnu saradnju sa sugrađanima u pomenutim ulicama, kako bi mogli deo po deo da vršimo priključenje”.

Pored rešavanja dugogodišnjeg problema fekalne kanalizacije u Turici se radi i na kišnoj kanalizaciji i putnoj infrastrukturi. Kišna kanalizacija i kompletna rekonstrukcija urađena je tokom prošle godine u ulicama Ive Andrića i Dušana Popovića, a u planu je još par ulica za ovu godinu.