Pocetna Čajetina Konkurs za podršku početnicima za start-up poslove

Konkurs za podršku početnicima za start-up poslove

857
0
Podelite

Opština Čajetina i Inovacioni biznis centar Zlatibor raspisali su Konkurs za podršku početnicima za započinjanje poslova putem start- ap projekta. Javni poziv je raspisan 30.jula tekuće godine, a krajnji rok za završetak projektnih aktivnosti, realizaciju plaćanja u vezi sa obavljenim aktivnostima od strane korisnika sredstava i dostavu dokumentacije koja se podnosi nakon završetka projektnih aktivnosti je 31. oktobar 2021. godine.

Inovacioni biznis centar Zlatibor putem raspisanog Konkursa obezbeđuje finansijsku podršku za start apove i preduzeća koja su osnovana u 2021. godini u iznosu od 300 do 600 hiljada dinara. Pored podrške u finansijskom smislu, Centar će pružiti i organizaciono-tehničku podršku.

„Inovacioni biznis centar ima zajednički radni prostor start ap centar koji će svim korisnicima koji budu zainteresovani obezbediti i kancelarijski prostor koji se sastoji od radnog stola, računara, štampača, besplatnog interneta i niza drugih pratećih usluga. Takođe, IBC obezbediće podršku u vidu knjigovođe i pravnog savetnika za svakog korisnika start ap centra. Opština Čajetina je izdvojila 4.000.000 dinara za podršku zapošljavanja mladih ljudi na Zlatiboru a mi smo opredelili konkurs kojim želimo da podržimo mlade ljude koji žive i rade u ruralnim mesnim zajednicama naše opštine kao i kreativne industrije i sve one koji žele da započnu sopstveni biznis. Ovim putem dobijaju veliku podršku i verujem da će svi koji se jave na konkurs dobiti sredstva koja su ograničena. Mislim da sa ovom podrškom imaju velike šanse da uspeju u nameri i započnu svoj posao“ kaže Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra.

Konkurs je raspisan 30. jula tekuće godine a rok za podnošenje konkursne dokumentacije traje sedam radnih dana koja se može slati elektronskom poštom na adresu office@ibczlatibor.rs, ili lično na adresu: Inovancioni biznis centar Zlatibor d.o.o. Miladina Pećinara 2, 31 315 Zlatibor, sa naznakom “Prijava za start ap konkurs”.

„Na ovaj konkurs mogu da konkurišu nezaposlena lica, privredi subjekti koji su osnovani 2021. godine, s tim što će dominantnu podršku imati mladi i nezaposleni i žene koje se vode na evidenciji Nacionalne službe kao nezaposlene“, rekao je Đurović.

Konkurs je važeći samo za lica koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina.