Pocetna Društvo Pokrenuta Zelena tura

Pokrenuta Zelena tura

590
0
Podelite

Turisti do značajnih turističkih lokacija na Zlatiboru mogu i ekološki potpuno prihvatljivim električnim automobilima i biciklima

Od 31. jula zvanično je pokrenut projekat „Pokreni zelenu turu“, čiji je cilj podizanje svesti za zaštitu životne sredine i održivog razvoja. Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine i nastojanja Opštine Čajetina da bude prva ekološka opština u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom „Vozim na struju“ pokrenula je ovaj projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, sto posto su na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl.

Zainteresovani vozila mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja. Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman.Vozila je moguće iznajmiti i po principu renta kar. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu „Buket“.