Pocetna Društvo Požega sutra uvodi vanrednu situaciju

Požega sutra uvodi vanrednu situaciju

2394
0
Podelite

Zamenik predsednika Opštine Požega Ivan Novaković rekao je da je situacija sa isporukom vode u opštini Požega lošija u odnosu na prethodne dane i da će sutra biti održan Štab za vanredne situacije na kome će biti doneta odluka o neophodnim merama.

-Vode ima sve manje i nestašica je sve veća. JKP “Naš dom” raspoređuje vodu na području cele opštine, ali je u selima zbog visinske razlike situacija lošija nego u gradskoj sredini. Na selima su česte situacije da vode nema. Cisterne sa vodom za piće su na terenu od kada je smanjena isporuka vode sa vodosistema “Rzav” koje obilaze sela po unapred određenom rasporedu – navodi Novaković.

Požega ima 39 seoskih mesnih zajednica kojima je najteže i njihovi predstavnici sutra će prisustvovati sednici Kriznog štaba.

-Ukoliko u narednim danima ne dođe do značajnih padavina doći ćemo u situaciju da vode podjednako nema svuda – navodi Novaković koji dodaje da je danas u odnosu na juče sa sistema “Rzav” opština dobila 7 litara vode u sekundi manje.

Za normalno vodosnabdevanje opštini Požega potrebna je isporuka od 200 litara vode u sekundi, a prema poslednjim podacima isporučeno je 58 litara što je četvrtina od potrebne količine.

Zbog problema sa isporukom vode i opština Arilje je 5. avgusta uvela vanrednu situaciju. Sa vodosistema “Rzav” snabdeva se nekoliko opština i gradova i to Arilje, Požega, Čačak, Lučani i Gornji Milanovac.