Pocetna Društvo Završene nove sobe za decu iz vrtića

Završene nove sobe za decu iz vrtića

1006
0
Podelite

Završeni su radovi na uređenju tri sobe za proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Užice u koje je Grad Užice uložio 2,2 miliona dinara u Medicinskoj školi, školi Stari grad i vrtiću Leptirić.  Predškolska ustanova Užice  prošila je prijem još za tri grupe u postojećim objektima tako da je ukupno primljeno  preko 100 dece u junu mesecu.

-Ukupno radovi su koštali 2,2 miliona dinara i završeni su pre roka tako da će Predškolska ustanova moći da rasporedi decu. Što se tiče vrtića Karan u toku je izrada projektne dokumentacije i posle pribavljanja svih dozvola očekujemo se  da  uskoro početi radovi-rekla je Mirjana Radivojčević, pomoćnica  gradonačelnice za demografiju i populacionu politiku.

Ona je govoreći o populacionoj politici navela izdvajanja sredstava za različita davanja u toj oblasti. Grad Užice će i narednom periodu izdvajati novac kako bi se stvorili što bolji uslovi za decu, naglasila je Radivojčević.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović zahvalila se na izdvojenim sredstvima Gradu i izvođaču radova koji je posao završio pre roka.

-Za ove prostore smo primili već određen broj dece i to za vrtić Đurđevak, Zeku i Leptirić oko 60 dece i za Bambi  55 mališana. Prostori su spremni za prijem dece, a ovaj broj prijema je veći, ali je  prema normativima koji su zakonski predviđeni- istakla je direktorka Jovanović.

Posle ovog prijema od preko 100 ostalo je još  oko 300 mališana na čekanju.

U vrtiću Đurđevak proširen je kapacitet za 25 dece, u vrtiću Zeka u školi „Stari grad“ biće deca pripremnog predškolskog uzrasta a na njihovo mesto u vrtiću će biti deca jaslenog uzrasta, kao i u Leptiriću napravljene su dve grupe gde će decu starijeg uzrasta u tom prostoru zameniti najmlađi urast. Najviše zahteva  je i bilo za decu najmlađeg uzrasta, objasnila je direktorka Jovanović.

Član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i sport Ratko Trmčić naveo je pojedinačna ulaganja Grada kao i projekte u saradnji sa ministarstvima. On  je istakao da pored završetka radova na objektima  predškolskog i  školskog uzrasta, sportskim i objektima kulture  u planu su i nova ulaganja  Grada, ali i kroz zajedničke projekte.