Pocetna Arilje Ukinuta vanredna situacija u Arilju

Ukinuta vanredna situacija u Arilju

344
0
Podelite

Na teritoriji opštine Arilje ukinuta je vanredna situacija koja je usled loše hidrološke situacije uvedena 5. avgusta, saopštio je danas predsednik opštine Predrag Maslar.

Vanredna situacija uvedena je zbog dugotrajne suše koja je uslovila nestašicu vode, a najkritičnija situacija bila je u selima na većoj nadmorskoj visini čiji meštani nisu imali vodu ni za osnovne životne potrebe.

“Količina vode na zahvatu Ševelj je sada konačno dovoljna za normalno vodosnabdevanje, restrikcije su ukinute u seoskim i prigradskim naseljima, pa su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije. Stanje ćemo i dalje pomno pratiti”, izjavio je Maslar.

Predlog za ukidanje vanredne situacije podnet je i u Čačku, a ukidanje će, pretpostavlja se, uslediti i u ostalim opštinama, jer je situacija na vodotoku reke Rzav stabilna.

Prema rečima direktora fabrike vode Rzav u Arilju Zorana Baraća, vode konačno ima za sve.

“Trenutno distribuiramo 530 sekundnih litara. Za Arilje 42, za Požegu 83, za Lučane 46, za Čačak 310 i za Gornji Milanovac 70 litara. Svi rezervoari su puni, tako da možemo reći da je situacija stabilna. A s obzirom na to da je dan kraći, noći svežije, a temperature neće biti toliko visoke, mislim da su problemi sa vodosnabdevanjem iza nas”, rekao je Barać za Tanjug.

Ostavite odgovor