Pocetna Društvo Od 31 prijema u bolnicu, 20 nevakcinisanih

Od 31 prijema u bolnicu, 20 nevakcinisanih

827
2
Podelite

Prema podacima Zdravstvog centra Užice, od 31 kovid pacijenta, koji je u poslednja 24 časa primljen na bolničko lečenje, 20 ih je nevakcinisanih.

Devet je primilo Sinofarm vakcinu, dok je po jedan pacijent koji je primljen u bolnicu primio Fajzer i Sputnjik V vakcinu.

2 Komentari

  1. Ovo su korisne informacije. Ozbiljna drzava bi morala nakon ovoliko vremea da ima detaljne statistike i zakljucke o ucinkovitosti svih vakcina na delta soj i da na osnovu toga i daje preporuke za trecu dozu, a ne “birajte sami” da bi se ravnomerno trosile zalihe i opravdavala proizvodnja nekih vakcina.

  2. Dobro je što je ovakva statistika objavljena, ali nedostaju podaci o starosnoj strukturi zaraženih, kada su vakcinisani i kakva im je klinička slika. Iz ovako “sirovih” podataka može se pogrešno zaključiti da je Sinofarm najgora vakcina. Ali znamo i da je najviše građana upravo vakcinisan tom vakcinom, pa onda i udeo vakcinisanih Sinofarm vakcinom među zaraženim i vakcinisanim mora biti najveci. Na takve skrivene korelacije se mora obratiti pažnja. Zanimljiviji podatak bi bio udeo obolelih u ukupnom broju vakcinisanih u nekom vremenskom periodu. Čak se i tu mogu razlikovati slučajevi koji su vakcinisani u poslednjih šest meseci i koji su vakcinisani pre više od šest meseci. Osim toga, uzorak je suviše mali da bi na osnovu njega mogli da se izvode bilo kakvi zaključci.

Ostavite odgovor