Pocetna Čajetina Za puteve u Čajetini 185 miliona dinara

Za puteve u Čajetini 185 miliona dinara

1012
0
Podelite

JP Putevi Srbije ove godine na području opštine Čajetina izvodi radove u vrednosti od oko 185 miliona dinara. Trenutno se radi na deonicama Krnda – Rosić i Ćaldov vijadukt, a očekuje da uskoro počnu radovi na raskrsnici Ljubiš – Vodice.

Za radove na put Krnda – Rosići ovo javno preduzeće je izdvojilo 139 miliona dinara. Ovaj put od Sušice preko Tripkove do jezera Vrutci je najkraći put od Zlatibora do aerodroma Ponikve. Prema projektu radi se put širine 5,5 metara u dužini od 7,6 km. Planirano je da se ovi radovi završe do kraja ove godine.

Posle rekonstrukcije saobraćajnice Užice – Sušica na red je došla i rekonstrukcija Ćaldovog vijadukta kod tunela Palisad na putu za Zlatibor. Rekonstrukcija obuhvata saobraćajnicu u dužini od 675 metara a vrednost radova je 33 miliona dinara. Radovi su počeli 11.juna a planirano je da se radovi završe do 1.novembra ove godine.

Putevi Srbije imaju u planu da se ove godine rehabilituju i most na petlji Ljubiš – Vodice na putu Zlatibor – Nova Varoš. Planirana vrednost investicije je 13 miliona dinara.

U Putevim Srbije ističu da je u redovno održavanje magistralnih puteva za prvih osam meseci ove godine uloženo oko 50 miliona dinara i da će do kraja građevinske sezone, aktivnosti na redovnom održavanju državnih puteva biti organizovane po prioritetima u okviru mesečnih operativnih planova izvođača i u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima JP „Putevi Srbije“ kao upravljača.