Pocetna Društvo Škola „Stari grad“ u međunarodnom projektu

Škola „Stari grad“ u međunarodnom projektu

617
0
Podelite

Predstavnici Grada Užica priredili su prijem za članove timova međunarodnog projekta Erazmus + pod nazivom „Promovisanje razvoja ličnog znanja i kreiranje održivog životnog stila“.

U ovom projektu učestvuju dve škole iz Slovenije i to „Kajetana Koviča“ Poljanče i „Anice Černejeve“ Makole, škola iz Litvanije „Vilnius Antakalinio progimnazija“ i užička Osnovna škola „Stari Grad“. Projekat je počeo da se realizuju u septembru 2019. godine kroz pojedinačne i zajedničke aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine.

-Naše škole iz godine u godinu učestvuju u sve većem broju u međunarodnim projektima i razmenjuju iskustva i znanja. Mi kao domaćini potrudićemo se da zajedno sa nastavnicima obiću naš grad i upoznaju se sa svim turističkim potencijalima. A nadamo se da će nam u posetu doći i učenici kada epidemiološka situacija bude mnogo bolja nego što je sada-izjavila je dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

-Škola „Stari grad“ je partnerska škola i do sada su organizovane različite aktivnosti poput primarne selekcije otpada, alfabeta održivog razvoja, kvizova, reciklaže…-navela je Stanimirka Smiljanić Raonić, direktorka škole.

Ona je najavila i buduće aktivnosti koje su dogovorene sa ostalim učesnicima projekta.

Marina Korožija, iz slovenačke škole objasnila je značaj ovog projekta koji ima za cilj razvijanje svesti o održivom razvoju planete.