Pocetna Društvo Komemoracije dr Milošu Božoviću

Komemoracije dr Milošu Božoviću

3602
0
Podelite

Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice iznenada je preminuo u 59.godini života. Tim povodom održan je prvo komemorativni skup u Opštoj bolnici Užice na kome su se od dr Božovića oprostile njegove kolege i saradnici.

Komemoraciju je organizovao i Grad Užice u Narodnom pozorištu na kojoj se od svog dugogodišnjeg saradnika oprostila dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

-Teško je opraštati se od ljudi koji su godinama bili deo vašeg života, sa kojima ste provodili puno vremena i podelili brojne teške i lepe trenutke. Manjkaju reči da se dostojanstveno iskaže tuga i zahvalnost za uspomene koje su nam ostale. Posebno kada je reč o ljudima koje gubimo prerano.

Potresla nas je vest da je preminuo prim.dr Miloš Božović, čovek koji je svoj profesionalni vek posvetio bitkama za život i bolje uslove lečenja pacijenata sa područja Zlatiborskog okruga. Dugo godina smo uspešno sarađivali deleći dobro i zlo u vremenima koja su itekako bila teška i još uvek su za našu profesiju-rekla je između ostalog dr Raković Radivojević.

Dr Nataša Gagović, pomoćnica direktora Zdravstvenog centra Užice za medicinske poslove oprostila se rečima navodeći da je dr Miloša krasila ogromna energija, predanost i posvećenost radu sve u cilju da bi zdravstveni sistem funkcionisao, da bi građanima bila pružena adekvatna zdravstvena zaštita.

-Sve to se odnosi naročito na ovo krizno doba, doba pandemije. U teškom vremenu dr Miloš je uspevao da promišlja i da planira, da sagleda budućnost. Imao je viziju da Zdravstveni centar preraste u kliničko -bolnički centar na taj način što je slao ljude na različite edukacije, obezbeđivao opremu za različite službe- istakla je dr Gagović.

U ime školskih drugova obratila se dr Ružica Radojević Marjanović iz Kliničkog centra Kragujevac koja je između ostalog navela je da ih je često prvi podsećao na važne datume, godišnjice mature i susrete.

-Nije ga plašio život, niti izazovi, pa je tako i otišao hrabro, u trenu, bez najave – rekla je dr Radojević Marjanović.

Pored članova porodice, komemoraciji su prisustvovali i predstavnici Ministarstva zdravlja, Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice, gradskog rukovodstva, predstavnici republičkih i gradskih preduzeća i ustanova, kolege, prijatelji i rodbina.

Dr Miloš Božović sahranjen je na Groblju Sarića Osoje u Užicu.