Pocetna Društvo Milion dinara za najbolja digitalna obrazovna rešenja školskih timova

Milion dinara za najbolja digitalna obrazovna rešenja školskih timova

558
0
Podelite

U okviru karavana „Digitalna ekspedicija” otvoreno je takmičenje za učenike i nastavnike pod nazivom „Digitalna ekspedicija Izazov 2021/2022”. Cilj Izazova je kreiranje digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji, sa ukupnim nagradnim fondom od milion dinara.

Izazov raspisuju Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i program „Nova pismenost”, koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion i Inicijativa „Digitalna Srbija”.

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti. Prijavljivanje timova se vrši popunjavanjem formulara, a prijave su otvorene od 24. novembra do 13. decembra, u 12 časova.

Detalji uslova takmičenja i odgovori na ostala najvažnija pitanja nalaze se na sajtu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, navodi se između ostalog u saopštenju.