Pocetna Društvo Povelja za unapređenje položaja slepih i slabovidih osoba

Povelja za unapređenje položaja slepih i slabovidih osoba

214
0
Podelite

Za uspešnu saradnju i veliki doprinos unapređenju položaja i afirmaciji slepih i slabovidih osoba Grad Užice nagrađen je priznanjem Saveza slepih Srbije.

Povelju, koja se dodeljuje povodom 75 godina Saveza slepih Srije i 50 godina biblioteke za slepe “Dr Milan Budimir” u ime Grada primio je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

“Jedna izreka kaže “Može da služi na čast onima koji daju a ne pominju to, i onima koji uzimaju a ne zaboravljaju na to”. Mi to nismo i nećemo zaboraviti, zato ćemo se javno zahvaliti dobitnicima priznanja”, istakao je Milan Stošić predsednik Saveza slepih Srbije. Po njegovim rečima Grad Užice nagrađen je kao odgovorna loklana samouprava, koja u saradnji sa Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih efikasno rešava probleme slepih i slabovidih osoba i radi na unapređenju njihovog položaja.

Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije, nadbiskup i mitropolit beogradski Stanislav Hočevar i  predstavnici organizacija slepih i ustanova za slepe iz  Srbije.

Ostavite odgovor