Pocetna Ekonomija Užičke kompanije na sajmu u Turskoj

Užičke kompanije na sajmu u Turskoj

1195
0
Podelite

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga je, u saradnji sa ambasadom Republike Turske u Beogradu, u periodu od 24. do 26.novembra organizovala posetu predstavnika kompanija sa područija Zlatiborskog regiona sajmu BUMATECH u Bursi – Sajmu tehnologije obrade metala

Tom prilikom organizovan je sastanak sa predstavnicima Privredne komore Burse, Regionalna privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga i Privredne/ Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine na kojem se razgovaralo o potencijalnoj saradnji kompanija sa područja Burse, BiH i Zlatiborskog okruga, kao i zajedničkoj organizaciji sličnih sajamskih događaja.

Sajam su posetile kompanije iz Užica: “Koform doo”, “Feropromet doo” i “Dant”. Pored kompanija iz Srbije i kompanije iz Bosne i Hercegovine koje su uključene u Projekat „Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja – ENHANCE” posetile su ovu manifestaciju. Reč je o projektu koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji se sufinansira iz sredstava Evropske unije. Nosilac projekta je Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine sa partnerima Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga iz Užica i Centrom za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-Energis iz Sarajeva.

Kompanije su imale priliku da kroz zajedničke sastanke i B2B susrete sa firmama iz Turske, uspostave kontakt i ostvare poslovnu saradnju. Sa srpskim predstavnicima metalske industrije razgovaralo je 10 turskih kompanija koje su iskazale spremnost da se uspostavljeni kontakti prošire kroz naredne aktivnosti.