Pocetna Društvo “Turistički cvet” zlatiborskoj gondoli

“Turistički cvet” zlatiborskoj gondoli

659
0
Podelite

Zlatiborska „Gold gondola“ dobitnik je ovogodišnjeg najprestižnijeg priznanja u oblasti turizma u Srbiji „Turistički cvet“ koji dodeljuje Turistička organizacija Srbije za najbolju organizaciju za doprinos unapređenju turizma Srbije. Ovogodišnji najbolji pojedinac je Ranko Milanović iz Nacionalnog parka „Tara“

„Turistički cvet“ ove godine dobila je zlatiborska „Gold gondola“ za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga. Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svetu. „Zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu.

„Turistički cvet“ se na godišnjem nivou dodeljuju u pet kategorija, a ove godine dodeljen 36. put. Na konkurs je bilo prijavljeno više od 70 kandidata. Odluku o dobitnicima nagrade, doneo je stručni žiri kao i onlajn pubilka, koja je putem sajta turistickicvet.rs preko 20.000 puta glasala za najbolje.