Pocetna Politika  DS: Izbori će imati karakter referenduma

 DS: Izbori će imati karakter referenduma

1072
0
Podelite

U Gradskom odboru Demokratske stranke u Užicu održan je prijem za članove i simpatizere stranke, koalicione partnere i predstavnike medija. Prijemu je prethodio sastanak užičkog odbora kome je prisustvovao potpredsednik DS-a, prof. dr  Branimir Jovančićević.

– Referendum 16. januara koji raspisuje nelegitimna Skupština za Demokratsku stranku ne predstavlja nikakav značajan politički događaj i zato ne pozivamo glasače da na njega izađu – navodi potpredednik DS-a dr Jovančićević i dodaje da je to čvrst i eksplicitan stav DS-a bez obzira koja će reč biti  upotrebljena za njega bojkot, ignorisanje ili neki drugi izraz.

On kaže da “referendum neće pokazati raspoloženje birača bez obzira što bi Vučić to želeo “ i ističe da DS neće na ovom događaju trošiti optimizam svojih glasača.

– Smatramo da referendum nije nikakav važan politički događaj i da neće biti važan pokazatelj za ono što će se desiti 3. aprila. Za nas je zapravo referendum 3 aprila i ti izbori će imati referendumski karakter – smatra potpredsednik DS-a. On dodaje  da su realna očekivanja  da opozicija u Beogradu  3. aprila osvoji vlast kao Savez koji je i dalje otvoren za  delovanje sa drugim političkim organizacijama poput “Ne davimo Beograd” i drugih.

– Vlast se pred izbore plaši bilo kakvih protesta bili oni vezani za Rio Tinto ili iskazivanje nezadovoljstva drugim pitanjima. Vučić se najviše plaši izlaska na izbore iz protesta. Mogu da naprave atmosferu da u naredna tri meseca bude što mirnije pred izbore 3. aprila, a sebe  na ovaj ili onaj način proglase dobitnikom. Imajući u vidu da kao opozicija nemamo prostor u medijima sa nacionalnom frekvencijom i slabu medijsku pokrivenost naš cilj je protestno delovanje zbog svega što aktuelna vlast radi u društvu i ogromnog nezadovoljstva građana  – navodi Jovančićević i dodaje da DS od pre šest meseci i danas nije ista stranka, jer je stabilizovala rukovodstvo i ima kapital od 120 opštinskih odbora čiji su članovi sposobni da iskontrolišu izbore

Predsednik odbora užičkog DS-a dr Željko Bacotić ocenjuje da je kraj godine bio “turbulentan u znaku protesta i blokada, represije policije, instrumentalizacije institucija od strane režima i slučajevima uvođenja batinaša” i dodaje da DS očekuje još “vrelije” proleće i da se za to intenzivno sprema.

– Evidentna je abnormalnost sistema i društva u kome se nalazimo i živimo, a promena jednog diktatorskog i kriminalnog  režima pravi izazove.  Sve su uništili ,dekadencija je na svakom koraku i to nas motiviše da promenimo  ovu vlast kao ljudi koji su ostvareni i kojima je preko glave ove kolektivne psihoze, cilj nam je da je zaustavimo, a sistem demontiramo – navodi predsednik užičkih demokrata dr Bacotić.  On kaže da je  užički DS spreman da pokrije sva biračka mesta 3. aprila,  jer zna kakav je princip rada i organizacija SNS-a i praktično iznuđivanja rezultata  kroz razne mahinacije  i poručuje da će se protesti u Užicu nastaviti.