Pocetna Društvo Besplatne obuke za kozmetičke tretmane uz finansijsku podršku GIZ-a

Besplatne obuke za kozmetičke tretmane uz finansijsku podršku GIZ-a

990
0
Podelite

U cilju povećanja profesionalnih kapaciteta i lakšeg zapošljavanja lica iz osetljivih grupa, u  Užicu se realizuje projekat pod nazivom “Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije Kovid-19”, koji sprovodi Resurs centar za održivi razvoj. Projekat podrazumeva obuke za 10 nezaposlenih lica za pedikir, manikir, kozmetičke tretmane i usluge šminkanja, nakon kojih će polaznici dobiti sertifikate i početničke pakete sa opremom i materijalima za navedena zanimanja.

Kako ističe Marija Maričić koordinator Kancelarije za mlade grada Užica, koja je partner na projektu, obuke su finansijski podržane od strane nemačkog GIZ-a.

“Ovo je sjajna šansa da devojke nauče da rade nešto što će im pomoći da budu ekonomski nezavisnije i da čak i ako u međuvremenu nađu drugi posao, ovo bude nešto što mogu da rade kod kuće. Planirano je da obuke traju dva meseca a na kraju će dobiti adekvatne sertifikate i 130 evra u materijalu za rad, koje je obezbedio GIZ”.

I polaznice obuka su veoma zadovoljne, jer su kako ističu dobile šansu da nauče da rade baš ono što vole.

“Iz hobija sam krenula da se bavim noktima, ova obuka je dodatni plus za moj rad. Oprema koju ćemo dobiti daje mi dodatnu motivaciju da nastavim da se bavim ovim poslom. To što su mi nokti hobi je dodatan plus jer najbolje radite ono što volite”, kaže Maja Kovačević.

Aleksandra Radosavljević se nada da će posle obuke otvoriti svoj kozmetički salon i dodaje da je ovo velika prilika za sve mlade žene da se usavrše i da nauče nešto novo.

Sve obuke realizuju se u Omladinskom klubu, a praksa u salonu. U maju mesecu očekuje se dolazak predstavnika GIZ-a koji će im uručiti start-up pakete. U Kancelariji za mlade nadaju se i drugom krugu obuka tokom kojih će šansu dobiti veći broj devojaka.