Pocetna Košarka Poraz Zlatibora od Mege

Poraz Zlatibora od Mege

751
0
Podelite

Košarkaši Zlatibora završili su takmičenje u KUP-u Radivoja Koraća. Oni su u četvrtfinalu poraženi od ekipe Mege, rezultatom 84:57.

“Čestitam ekipi Mege na zasluženoj pobedi. Pokazali su da su kvalitetniji rival, da dolaze iz ranga takmičenja koji je iznad našeg. To se videlo u svakom parametru igre. Lepo smo otvorili utakmicu, imali dobre pozicije u napadu i dobro rešavali zadatke u odbrani. U prvom periodu smo imali egal. Međutim, kasnije smo pravili grešeke u serijama, dozvolili smo im skokove u napadu i lake poene iz kontranapada. Razlika je već u prvom poluvremenu bila dvocifrena. Nastavak je protekao u dominaciji Mege”, rekao je Dušan Kutlešić, kapiten Zlatibora.

“Čestitke ekipi Mege koja je pokazala visok kvalitet i visok nivo energije, potpuno zasluženo je pobedila. Ono što smo u ovom skraćenom rosteru planirali, mislim da smo to i uradili. Tražio sam da igramo u jačem intenzitetu i da podignemo nivo u ofanzivnoj tranziciji. U prvom poluvremenu smo u tome segmentu pokazali visok kvalitet. Mega je kao kvalitetan protivnik u drugom poluvremenu pokazala stvarno dobru igru i došla do zaslužene pobede.  Za nas je ohrabrujuće i dobro što smo koliko-toliko uspeli da zaustavimo njihov najjači segment, a to je ofanznivni skok. U prvoj četvrtini i prvom poluvremenu je to bilo korektno u nekoj meri. Zadovoljan sam, ako ovu igru prenesemo i na takmičenje u KLS, nećemo imati problema. Hvala domaćinu, gradu Nišu i KSS, na sjajnom događaju koji posle dve utakmice obećava, a biće sve bolje,“ izjavio je nakon meča trener košarkaša Zlatibora, Strajin Nedović.