Pocetna Čajetina Raspisan konkurs za festival “Deca među narcisima”

Raspisan konkurs za festival “Deca među narcisima”

1008
0
Podelite

Kulturni centar Čajetina je raspisao literarni konkurs za 30. Međunarodni festival „Deca među narcisima“ na kojem mogu učestvovati učenici osnovnih škola od prvog do osmog razreda

Teme ovogodišnjeg festivala su: Pa šta ako sam dete, Priča sa dva lepa osmeha na kraju, Traži se drug za igru, Osmeh je značka sunca, Na primer – zaljubljivanje, Uberi mi zvezdu, Svitac u očima i Dok je dete čovek, zna da leti. Teme je odabrala i radove će pregledati Violeta Jović iz Niša, nagrađivana dečija književnica, autorka je 30 knjiga za najmlađe, umetnička direktorka Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu kojeg je i osnovala.

Konkurs traje do 22. aprila, a Festival će biti održan od 19. do 21. maja.

Radovi u poeziji ili prozi mogu se slati na adresu „Kulturni centar Čajetina“ Kralja Aleksandra Karađorđevića br.3, 31310 Čajetina (sa naznakom „Za literarni konkurs“ ili na mejl adresu: decamedjunarcisima@gmail.com

Autori najboljih radova dečjeg festivala biće nagrađeni vrednim nagradama kao što je vikend na Zlatiboru, vikend u Vrnjačkoj Banji, ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru i drugim brojnim nagradama. Biće dodeljena i kolektivna nagrada za učenike onih škola iz kojih se pošalje naveći broj radova.

Sva tri dana trajanja festivala biće priređeni bogati programi za decu različitog uzrasta, a za poslednji dan Festivala planirano je druženje sa pesnicima, koktel u Dino parku na Zlatiboru, dodela nagrada, ali i uživanje u pobedničkim stihovima 30. festivala „Deca među narcisima“, interaktivni program za decu, dečji hor i gosti iznenađenja u Domu omladine u Čajetini, najavljuju iz Kulturnog centra Čajetina.

Za sve nagrađene učesnike koji nisu sa teritorije Opštine Čajetina, a koji budu prisustvovali dodeli nagrada poslednjeg dana festivala, biće obezbeđen smeštaj na Zlatiboru.