Pocetna Politika Predstavljeni odbornički kandidati i najavljena rekonstrukcija sevojničke ambulante

Predstavljeni odbornički kandidati i najavljena rekonstrukcija sevojničke ambulante

1437
0
Podelite

Koalicija čiju okosnicu čine SNS i SPS u centru Sevojna, na Koloniji predstavila je svoju odborničku listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” na kojoj je 19 odborničkih kandidata i koju je potpisima podržalo 500 Sevojničana.

Sa gradjanima je razgovarano na štandu, deljeni su flajeri sa imenima odborničkih kandidata, programom za Sevojno, šta je urađeno i planovima u periodu posle izbora za Gradsku opštinu.
Mirjana Đurić koja je na čelu liste “Zajedno možemo sve – Za Sevojno” i koja je kandidat za predsednika Gradske opštine kaže da je kao građanka Sevojna prepoznala sve probleme koje muče Sevojničane i da će raditi da neki dugogodišnji problemi odu u prošlost.

– Pre svega mislim na zdravstvenu ambulantu i ovo je prilika za rekonstrukciju koja nije rađena od njenog osnivanja, jer znamo koliko će značiti građanima. Okolina Sevojna, poljoprivredno stanovništvo ima problema sa putnom infrastrukturom. Dogovoreno je i već sledeće nedelje krećemo rekonstrukciju puteva, sanaciju udarnih rupa i prevlačenje asfaltom kompletnih deonica – navodi Đurić. Ona podseća da predstoji otvaranje tendera za gradnju magistralnog cevovoda što će rešiti pouzdanost snabdevanja vodom.

Đurić dodaje da su na listi prevođenoj SNS-om pravi Sevojničani koji poznaju njegovu dušu, vredni ljudi, prosvetni radnici, lekari, poljoprivrednici, radnici, ekonomisti…

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević najavila je početak rekonstrukcije Zdravstvene ambulante u Sevojnu kako bi zaposleni dobili bolje uslove za rad, a gradjani viši nivo zdravstvene usluge.

– Da dela govore umesto reči pokazujemo brojnim primerima. Za nekoliko dana biće završen tender za izvođača radova, a u toku sledećeg meseca će početi radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji
Zdravstvene ambulante u Gradskoj opštini Sevojno. Za ove radove je izdvojeno 10 miliona dinara i biće što podrazumeva zamenu stolarije, izradu fasade. rekonstrukciju toaleta, nadstrešnice i drenažu oko objekta – rekla je gradonačelnica Užica.. Ona je podsetila da će Vlada RS opredeliti i 80 miliona evra za rekonstrukciju Zdravstvenog centra Užice i da će gradjani dobiti novi bolnički centar za četiri godine.

Odbornički kandidat SPS-a i donedavno predsednik sevojničke Skupštine Nikola Gogić kaže da ova koalicija želi da održi kontinuitet vršenja vlasti u Sevojnu i realizaciju započetih projekata.

– Ne pravimo jednoročne programe, raspisan je tender i u toku je završetak čeličnog cevovoda i to je kapitalna investicija. Nastavljamo sa gradnjom visoke infrastrukture u pogledu vodovoda, ali i kanalizacije recimo kod “Jedinstva”. Završili smo sportsku halu i stavljamo je u funkciju, ambulanta u Sevojnu će biti rekonstruisana. Kapitalni projekti se ne završavaju za tri-četiri meseca već je potrebno više vremena – kaže Gogić koji očekuje pobedu na izborima 3. aprila jer je ponuđena lista sa pravim
domaćinima i ozbiljnim kandidatima u Sevojnu.

Koaliciju čine SNS-SPS- PUPS-SDP-SNP i Pozitivno Užice.