Pocetna Politika Ujedinjeni za Sevojno – lista časnih i prepoznatljivih lica

Ujedinjeni za Sevojno – lista časnih i prepoznatljivih lica

958
0
Podelite

Koalicija DS-SSP predala je u Sevojnu punu odborničku listu za lokalne izbore 3. aprila pod nazivom “Ujedinjeni za Sevojno – Bogosav Mihailović” na kojoj je 19 odborničkih kandidata.

Izbornu listu svojim potpisima podržalo 217 gradjana, a njen nosilac i kandidat za predsednika Gradske opštine je profesor Bogosav Mihailović, odbornik DS-a u prethodnom sazivu sevojničke skupštine.

Mihailović je pozvao Sevojničane da glasaju za ovu listu, jer ne postoji ni jedan razlog da budu zadovoljni sa učinkom vlasti predvođene SNS-om u Sevojnu za proteklih osam godina.

– Bivša vlast ništa nije učinila da bi popravila kvalitet života Sevojničana niti je učinila kako bi građani ostvarili svoje interese. Gradska opština kao lokalna samouprava je takva tvorevina koja apsolutno ničemu ne služi, već za tošenje budžeta od 22,3 miliona dinara od čega 67 odsto ide na zarade i na materijalne troškove – naveo je Mihailović. On je u ime liste na čijem je čelu obećao da će joj kao vlasti na prvom mestu biti interes građana Sevojna, a ne lični interesi.

Dodaje da ova lista očekuje izborni rezultat koji će omogućiti pobedu i preuzimanje vlasti u Sevojnu zajedno sa drugim opozicionim strankama.

Mihailović ističe da mu je čast što predvodi listu na kojoj su časna i prepoznatljiva lica Sevojna, lekari, pravnici, socijalni radnici, bankarski službenici, radiološki tehničari, poljoprivrednici, alatničari…

Na listi su predstavnici Demokratske stranke Bogosav Mihailovič, profesor tehnike i tehnologije, Dušan Matić, lekarVladimir Matijašević, bankarski službenik, Drenka Janić anesteziolog, Jasmina Marković, pravnik, Uroš Obućina, apsolvent prava, Nikola Selaković, mašinski tehničar, Dušan Cvijović, poljoprivrednik (SSP), Jelena Erić, defektolog, Danijela Popović, medicinska sestra, Mijodrag Sinđić, VKV majstor, Srđan Vasiljević, alatničar, Miloš Popović, strukovni med. tehničar, Jelena Puzović, kulinarski tehničar, Slavica Vesović,hemijski tehničar, Zoran Aksentijević, penzioner, Miloš Vesović, učitelj, Miro Marković, soc. radnik, Milunka Mihailović, dipl.ing.metalurgije.

Nosilac liste kaže da odbornička lista Sevojničanima obećava “urbanije i čistije mesto, i konačan Plan lokalnog-ekonomskog razvoja zajedno sa RRA Zlatibor”.

Zatim Plan detaljne regulaije sevojničkih potoka, i u razgovoru sa menadžmentom privrednih giganata koji po glavi stanovnika ostvaruju izvoz po glavi svakog stanovnika Sevojna od 25.000 dolara predložila ideje za razvoj, rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Sevojnu sa izgradnjom pasarele, treće saobraćajne trake.

– Kao vlast nećemo dozvoliti da građani Sevojna nemaju 18 dana vodu kao što je to bilo prošle godine – navodi Mihailović i dodaje da obećavaju rekonstrukciju glavnog magistralnog vodovoda u Sevojnu. On je podsetio da su Sevojničani pre 42 godine imali Bazen koji je sads devastiran i da će ga vratiti u funkciju kako bi deca iz Sevojna mogla da ga koriste za kupanje.

Koalicija DS-SSP je četvrta izborna lista koja učestvuje na loalnim izborima u Sevojnu, a predaju je najavilo još nekoliko stranaka.