Pocetna Politika Sevojno: Proglašeno pet izbornih listi

Sevojno: Proglašeno pet izbornih listi

1080
0
Podelite

Zaključno sa sredom, 9. martom Izborna komisija u Sevojnu proglasila je pet izbornih listi za lokalne izbore koji će biti održani 3. aprila za novi skupštinski saziv Gradske opštine. U pitanju su liste “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve-Za Sevojno” koalicija koju predvode naprednjaci, “Milan Stamatović-Zdravo da pobedi-Avram Ilić” Zdrave Srbije, “Dr Vojislav Šešelj-Radikali za bolje Sevojno- Stefan Maksimović” Srpske radikalne stranke, “Ujedinjeni za Sevojno-Bogosav Mihailović” koju predvode demokrate u koaliciji sa SSP-om i lista  “Milica Đurđević Stamenkovski-Zavetnici-Sevojno” Srpske stranke “Zavetnici”. U pitanju su dve koalicione i tri stranačke liste, tri pune liste sa 19 odborničkih kandidata i dve sa sedam, odnosno deset kandidata za odbornike.  Krajnji rok za predaju izbornih listi je nedelja 13. mart u ponoć.

Sekretar Izborne komisije Gradske opštine Sevojno, Branka Cerović navodi da će na izborima u Sevojnu građani glasati na pet biračkih mesta koja su ista kao prilikom održavanja referenduma.

– Narednih dana trebalo bi da utvrdimo strukturu stalnog sastava biračkih odbora, rok je do 10, a  najkasnije do 18. marta do kada će se dostavljati predlozi za članove biračkih odbora. Ona kaže da je prvi rok za proglašenje  biračkog spiska 18. mart u ponoć i da sve izmene biračkog spiska mogu da se izvrše u nadležnoj Gradskoj upravi za poslove opšte uprave i društvenih delatnosti u Užicu. Sve kasnije izmene biračkog spiska mogu da se vrše preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a spisak se konačno zaključuje 30. marta 2022. godine, dodaje Cerović. U momentu raspisivanja  izbora Sevojno je imalo 5.691 građana sa pravom glasa na biračkom spisku.