Pocetna Sport Dunav osiguranje Sportske igre mladih počele novu sezonu

Dunav osiguranje Sportske igre mladih počele novu sezonu

814
0
Podelite

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji ove godine startovala je ekološkim radionicama „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo prirodu“, a u okviru globalne kampanje koju sprovodi kompanija Coca Cola, „Svet bez otpada“. Dečaci i devojčice stariji od 13 godina, kroz sport i zabavu edukuju se o načinima zaštite vode i vazduha od zagađivača, očuvanja raznolikosti živoga sveta i značaju recikliže. Sportski deo odvija se na „zelenom poligonu“. Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

I ove godine deca širom Srbije takmičiće se u 10 sportova. Neki sportski turniri su već počeli. Veliko interesovanje izazvali su turniri u šahu, tako da su počela i regionalnih takmičenja. Proteklog vikenda održana su dva regionalna turnira, u Sremskoj Mitrovici i Beogradu, pa su već poznati neki od učesnika velikog Državnog finala koje će se održati u julu.

Plamen radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, zapalili su u petak 11. marta u Čačku, gde je učestvovao veliki broj dečaka i devojčica od predškolskog uzrasta do 15 godina. Sportske igre mladih su manifestacija kojoj se deca u ovom gradu raduju i daju sve od sebe da dobrim sportskim rezultatom zasluže druženje sa vršanjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine na velikoj Međunarodnoj završnci.

ZA PET GODINA DRUŽENJA – PET NOVIH STABALA

Inspirisani edukativno-sportskom kampanjom “Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”, a povodom obeležavanja pet godina Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Čačku, nekadašnji učesnici Igara iz Čačka posadili su pet novih sadnica kuglaste katlape. Na taj način simbolično je obeležen mali jubilej prijateljstva dece Čačka i Sportskih igara mladih.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Za decu su svi programi besplatni. Zdravlja i bezbednost dece su na prvom mestu tako da se sva takmičanja održavaju u skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u zaštiti od korona virusa.