Pocetna Društvo Posle kovida nastavljaju okupljanja

Posle kovida nastavljaju okupljanja

1007
0
Podelite

Najbrojniji skup Bratstva Ljujići održan je 2009. godine u opštini Nova Varoš, u selu Bistrica, zaseok Gobate i tada se okupilo 555 Ljujića i Ljujićki! U ovom Udruženju kažu da na skupove dolazi dosta omladine što je najbolja garancija da će biti druženja i u budućnosti

Udruženje Bratstvo Ljujići nedavno je održalo je 47-mi sastanak Odbora Bratstva video putem preko zoom aplikacije. U korona vremenu sastanak je pripremio Nikola Ljujić iz Nove Varoši, a njemu su prisustvovali članovi Odbora iz: Crne Gore, Prijepolja, Nove Varoši, Užica, Čačka, Kragujevca, Beograda i Ljubljane. Prvi sastanak Odbora održan je 24.maja 2002. godine u Prijepolju, kada je i formiran Organizacioni Odbor i izabran predsednik Udruženja mr Velibor Ljujić iz Beograda, pukovnik u penziji i poznati internacionalni fudbalski sudija, s ponosom ističu u Udruženju. Gospodin Velibor je uspešno i sa ogromnim zadovoljstvom vodio Bratstvo skoro dvadeset godina. Nažalost, preminuo je u novembru prošle godine i za vreme njegovog angažovanja, održano je tačno 46 sednica Odbora Bratstva i organizovano nevereovatnih 17 skupova u nizu, po čemu je familija Ljujić postala jedinstvena i prepoznatljiva u okruženju. Dosadašnji skupovi su organizovani u Crnoj Gori tri, Prijepolju pet, Priboju jedan, Novoj Varoši tri, Guči dva, Kragujevcu jedan i Beogradu u Hotelu Srbija dva. Na ovim skupovima bilo je prisutno od 300 do 550 bratstvenika što je veliki broj. Do sada je najbrojniji bio sedmi skup koji je održan 2009. godine u opštini Nova Varoš, u selu Bistrica, zaseok Gobate, na kome se okupilo 555 Ljujića i Ljujićki! Na skupove dolazi dosta omladine, kažu u Odboru što je garancija da će druženje dugo da traje. Udruženje „ Bratstvo Ljujića“ danas broji preko 400 domaćinstava. Tokom proteklog perioda pripremljena je i 2004. godine izdata Monografija u kojoj su obuhvaćeni svi rođeni Ljujići, koji potiču od sedmorice braće iz Stožera u Crnoj Gori. Od tada pa do 2019.godine, izdato je 14 biltena u kojima su ilustrovana sva dešavanja u familiji Ljujić u tom periodu. Poslednji sedamnaesti skup održan je u mestu Zeoke u Guči 2019. godine, a zbog korone 2020. i 2021.godine izostalo je okupljanje vratstva, ali su u tom periodu održane četiri sednice odbora video putem. Bratstvo Ljujići su registrovani kao Udruženje, imaju svoj Statut, pečat, himnu, grb i zastavu. Kako piše sekretar Udruženja Radoje Ljujić iz Nove Varoši u toku je priprema materijala za Bilten broj 15, a kada se smiri situacija sa kovidom Ljujići nastavljaju okupljanja i druženja.

Skoro dve decenije na čelu

Na 47. sastanku Odbora za predsednika Udruženja bratstva jednoglasno je izabran dosadašnji potpredsednik Ivan (Selimira) Ljujić iz Prijepolja. Udruženje je skoro dve decenije vodio pukovnik u penziji, poznati internacionalni sudija Velibor Ljujić iz Beograda koji nas je napustio u novembru prošle godine.