Pocetna Društvo Novi studijski program i dodela diploma

Novi studijski program i dodela diploma

1083
0
Podelite

Svečanom akademijom obeležen je Dan Pedagoškog fakulteta u Užicu Univerziteta u Kragujevcu. Na svečanosti je promovisan novi studijski program Pedagogija i dodeljene su 135 diploma svršenim studentima smera učitelj i vaspitač na osnovnim i master studijama.

Prof.dr Snežana Marinković, dekan Pedagoškog fakulteta rekla je da posle dve godine zbog kovid mera sada Dan fakulteta obeležavaju u fakultetskoj porodici.

-Lepa vest je da smo akreditovali novi studijski program Pedagogija i da ćemo u junu upisati prvu generaciju na osnovne akademske studije. Upisujemo 33 studenta i svi će oni pošto je prva i promotivna godina, imati mogućnost da studiraju besplatno o trošku fakulteta- istakla je Marinković.

Pored novog studijskog programa očekuju odobrenje i jednog kratkog programa iz oblasti obrazovnog turizma pod nazivom „Učenje i aktivni odmor“. A za zainteresovane učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola za ovaj fakultet, od početka aprila svake subote radiće besplatno informisanje i individualnu profesionalnu orjentaciju.

-Osnovne i master studije završilo je 135 studenata na smeru učitelj i vaspitač. Sledeće godine imaćemo i prvu generaciju trenera u sportu-navela je Marinković.

Na svečanosti su pored diploma dodeljene i nagrade najboljim studentima.

U okviru programa obeležavanja Dana fakulteta otvorena je izložba radova studenata, održana su gostujuća predavanja na svim smerovima, kao i takmičenje u besedništvu.
Među studentima koji su dobili diplome je i Marija Brković, koja je završila studije na smeru učitelj.

-Studiranje će mi ostati u veoma lepom sećanju, pogotovu prve dve godine pre korone, kao i praksa u školi. Nadam se da ću se ovim poslom baviti, a posebno sam zahvalna svim našim profesorima kao i učiteljuima u školama koji su nas pripremili tako da sam spremna da već sutra mogu da uđem u razred-rekla je Marija.

Na svečanosti su recitovali pobednici u besedništvu a nastupio je i hor Pedagoškog fakulteta.