Pocetna Društvo Počele pripreme za asfaltiranje

Počele pripreme za asfaltiranje

825
0
Podelite

Na prostoru bivše zgrade pošte koja je srušena u NATO bombardovanju, na kojem će i u narednom periodu, kao i do sada, biti mesto za parkiranje, počeli su pripremni radovi za asfaltiranje

Ukupna vrednost radova je tri miliona dinara koji su obezbeđeni iz gradskog budžeta, a izvođač je JKP „Niskogradnja“. Ceo posao, kako navodi Slobodan Šiljković, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, trebalo bi da bude završen najviše za 15 dana.

Prema rečima Šiljkovića, ovaj prostor, površine od oko 1.600 metara kvadratnih, nije u vlasništvu Grada već Direkcije za imovinu od koje je dobijena saglasnost da bude uređen. Prvi radovi se odnose na rešavanju pitanja kišne kanalizacije što će omogućiti da se voda posle kiše ne zadržava na ovom prostoru.

-Posle kanalizacije, biće urađena podloga, zatim asfaltiranje, a onda sledi obeležavanje parking mesta kojih će biti oko 80. Nadamo se da ćemo radove završiti i pre planiranog roka – navodi Šiljković i ističe da će posle ovog posla JKP „Niskogradnja“ početi sređivanje prostora nekadašnje robne pijace „Međaj“ na kojem će biti od 80 do 100 novih parking mesta.